Trump nominerer ny minister: Her er hun

22. maj 2019 05:30 | Af: Ritzau Fokus

Barbara Barrett, der har været advokat, testpilot og ambassadør, kan blive ny amerikansk minister.

Trump nominerer ny minister: Her er hun
Barbara Barrett har tidligere været formand for det offentligt finansierede rumagentur The Aerospace Corporation. Nu står hun til at blive minister med ansvar for det amerikanske luftvåben. Foto: Sergei Remezov/Reuters
Del:

USA’s præsident, Donald Trump, har nomineret en ny minister med ansvar for det amerikanske luftvåben.

Valget er faldet på Barbara Barrett, den forhenværende formand for det offentligt finansierede rumforskningsagentur The Aerospace Corporation.

Det oplyser Donald Trump på Twitter, skriver nyhedsbureuaet AFP.

– Hun bliver en fremragende minister, skriver Trump.

68-årige Barbara Barrett er uddannet advokat og testpilot. Fra 2008-2009 var hun USA’s ambassadør i Finland. Det var, mens George Bush var præsident.

Overtager fra Heather Wilson

Barrett står til at overtage ministeriet fra Heather Wilson, som træder tilbage i slutningen af denne måned efter to år i embedet.

Den moderate Heather Wilson har en fortid i militæret. Hun har blandt andet været med til at genforhandle en aftale om at udskifte de to efterhånden aldrende Air Force One-fly, der står til rådighed for USA’s præsident.

På et tidspunkt truede Trump nemlig med helt at annullere en aftale med Boeing, som var indgået, før han blev valgt, hvis det ikke lykkedes at forhandle en bedre på plads. De nye fly forventes færdige i 2024.

Før Barbara Barrett kan sætte sine ben i ministeriet, skal Senatet godkende hende.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu