ANNONCE

Trump:- Over en million er blevet testet

31. marts 2020 04:28 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Nye test og øget produktion af respiratorer er blandt emner på USA's præsidents daglige pressemøde om virus.

Over en million amerikanerne er blevet testet for coronavirus.

Det siger USA’s præsident, Donald Trump, på sit daglige pressemøde om virusset sent mandag aften dansk tid.

Trump omtaler antallet af test “som en milepæl”.

Han opfordrer samtidig til, at amerikanerne fortsat holder afstand gennem hele april for at forhindre, at smitten spreder sig.

– Hver og en af har en rolle i det her spil for at vinde krigen. Hver borger, familie og virksomhed kan gøre en forskel for at stoppe virusset.

– Det er vores fælles pligt. Det bliver udfordrende 30 dage, der ligger foran os, men det er også meget vigtige 30 dage, siger Trump.

Indført restriktioner

Ligesom adskillige andre lande har USA indført restriktioner for at mindske risikoen for smittespredning. Blandt andet opfordrer mange amerikanske stater borgere til at blive hjemme.

– Retningslinjer vil forblive, som de er. Måske bliver de endda skærpet, siger Trump.

Søndag forlængede Trump retningslinjerne til 30. april. Han vurderede samtidig, at der går to uger, før epidemien topper.

Under pressemødet mandag kommer han også ind på, at den amerikanske produktion af respiratorer vil vokse.

Produktionen vil stige tilstrækkeligt til at forsyne andre lande, herunder Spanien og Italien, der er hårdt ramt af coronaviruspandemien.

Arbejder på nye tests

Præsidenten fortæller også, at der bliver arbejdet på at producere nye test.

På pressemødet åbner han en af de testkit fra et laboratorie ved navn Abbott. Ifølge Trump kan testene give svar i løbet af fem minutter.

Det er planen, at produktionen af test skal skaleres, således at testene kan sendes til samtlige stater i USA, siger Trump.

Fakta

Brød ud på marked

Hele miseren om den berygtede coronavirus 2019-nCoV startede i slutningen af 2019, da verdenssundhedsorganisationen, WHO, blev alarmeret om flere udbrud af lungebetændelse i Wuhan i Kina.

Til stor bekymring for organisationen var der ikke andre eksisterende virusser, der mindede om den, der lå bag udbruddene af lungebetændelse. Det bekymrende var, at det var svært at danne sig et overblik over, hvilken effekt virussen har på mennesker, hvis den er ukendt.

Den 7. januar 2020 var der dog gennembrud i sagen om coronavirus 2019-nCoV, da kinesiske myndigheder havde identificeret virussen til at være en coronavirus. Virussen blev på daværende tidspunkt sat i familie med SARS og MERS, som er nogle af verdens farligste sygdomme. Her modtog virusset også navnet coronavirus 2019-nCoV.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu