Trump roser Putin for at undlade modtræk i diplomatstrid

30. december 2016 22:17 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Putins beslutning om ikke at gengælde udvisning af 35 diplomater er et "godt træk", skriver Trump på Twitter.

Trump roser Putin for at undlade modtræk i diplomatstrid
Ruslands præsident, Vladimir Putin (t.v.), mødtes med sin amerikanske kollega, Barack Obama, i september. Forholdet mellem de to er dårligt her tre uger inden, at republikaneren Donald Trump afløser Obama på præsidentposten. (Arkivfoto) Foto: Alexei Druzhinin/AFP

USA’s kommende præsident, Donald Trump, mener at det er et klogt træk af den russiske præsident, Vladimir Putin, at han ikke umiddelbart har gengældt USA’s beslutning om at straffe Rusland i en meget omtalt hackersag.

Det skriver Trump på Twitter i sin første kommentar til sagen.

– Godt træk at vente (af V. Putin) – jeg har altid vidst, at han er meget klog, lyder det fra Trump.

Putin lader dem blive

Tidligere på dagen sagde den russiske leder, at han ikke vil udvise amerikanske diplomater.

Men han forbeholder sig retten til at reagere på USA’s beslutning om at udvise 35 russiske diplomater. Han vil dog først se på den kommende præsident Donald Trumps politik, sagde han ifølge flere medier.

De 35 russiske diplomater fra ambassaden i Washington og konsulatet i San Francisco fik torsdag sammen med deres familier 72 timer til at forlade USA.

Obama vil have dem ud

Den amerikanske præsident, Barack Obama, beordrede dem udvist, mistænkt for at være spioner. Samtidig indførte han sanktioner mod to russiske efterretningstjenester.

USA beskylder Rusland for at have foretaget cyberangreb forud for det amerikanske præsidentvalg i år – og for derved at have blandet sig i valget 8. november.

Det har Rusland dog afvist flere gange.

Trump har ligeledes sagt, at Rusland ikke havde noget at gøre med cyberangreb mod databaser i Det Demokratiske Parti. Han hævder, at de amerikanske efterretningstjenester mangler troværdighed.

Den kommende præsident skal i næste uge mødes med efterretningskilder, hvor hackersagen ventes at være på dagsordenen.

/ritzau/AFP

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu