ANNONCE

Vil forbyde populær app

1. august 2020 07:01 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Videoappen TikTok, der er ejet af et kinesisk selskab, er blevet beskyldt for at stjæle brugeres oplysninger.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, vil forbyde den populære kinesiske videoapp TikTok i USA.

Det siger Trump til journalister natten til lørdag dansk tid om bord på præsidentflyet Air Force One ifølge nyhedsbureauet AP.

TikTok er blandt andet blevet kritiseret kraftigt for at stjæle og bruge oplysninger fra de brugere, der downloader appen.

Derudover er Kina også blevet beskyldt for at benytte dataen til at overvåge brugere.

– I forhold til TikTok så ønsker vi at forbyde dem fra USA, siger Trump fredag aften lokal tid.

Ifølge AP kan forbuddet mod appen komme så tidligt som lørdag.

Trump overvejer, om der skal gives et forbud i form af et præsidentielt dekret eller ved at anvende en kriselov.

Fakta

Hvad er TikTok?

Kort fortalt er TikTok et socialt medie.

Konceptet er, at brugeren vælger et stykke musik, som vedkommende så mimer til og filmer sig selv. Videoen kan efterfølgende deles med en gruppe venner – eller på etablerede medier som Instagram eller Facebook.

– Alle kan være med. App’en har gjort det brugervenligt og nemt at lave musikvideoer til yndlingssangen eller dit eget et-minuts-stand-up-show. Den tekniske indgangsbarriere er lav, og når du har lavet din første video, så er det en leg at lave den næste, forklarede Nathalie Larsen, digital chef og social medie-strateg hos marketingsbureauet Lead Agency, tidligere på året til Finans.dk.

Flere eksperter har advaret mod brugen af mediet – også her hjemme. Til Politiken har to eksperter såldes udtalt, at forældre bør slette app’en fra børnenes telefoner.

Trump siger også, at han ikke går ind for, at et amerikansk selskab får lov til at købe den amerikanske del af TikTok.

Det siger han, efter at det tidligere fredag kom frem, at Microsoft forhandler om at købe videoappen TikToks amerikanske aktiviteter.

I galleriet ovenfor kan du se andre apps, som du ikke bør installere på din telefon.

Bekymret for overvågning

Amerikanske politikere har ifølge nyhedsbureauet AFP de seneste uger rejst bekymringer omkring appen og Kinas mulige overvågning af brugeres data.

Tidligere på ugen sagde TikTok ellers, at virksomheden ville tillade en gennemgang af algoritmen bag for at berolige brugere og myndigheder.

– Vi er ikke politiske, vi accepterer ikke politiske reklamer og har ingen agenda. Vores eneste mål er at forblive en sprudlende, dynamisk platform, som alle kan nyde, lød det tidligere på ugen fra appens topchef, Kevin Mayer.

På TikTok kan brugere lave korte videosekvenser, hvor der danses til musik, som man kan dele med andre. Op mod 80 millioner amerikanerne bruger appen, der ejes af det kinesisk selskab ByteDance.

Et eventuelt forbud vil komme i en tid, hvor der i forvejen er store spændinger mellem Kina og USA.

Trump har blandt andet beskyldt Kina for at have spredt coronavirus til USA og resten af verden, ligesom han har standset forhandlinger om en ny handelsaftale mellem de to stormagter.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu