ANNONCE

Tryg handel med boligadvokat

15. marts 2019 17:43 | Af: Sponsoreret Artikel

Det er en stor og vigtig beslutning at skulle købe en ny bolig. Det betyder noget for jeres families liv, og det betyder noget for jeres økonomi.

Tryg handel med boligadvokat
Arkivfoto.

Derfor kan det anbefales at få professionel hjælp til at tage den rette beslutning. Det er her en boligadvokat kommer ind i billedet. En boligadvokat er nemlig jeres professionelle rådgiver, der varetager jeres interesser. Når en boligadvokat hjælper jer, kan I være sikre på, at det hele går rigtig for sig rent juridisk og I kan derfor sove godt om natten gennem hele købsprocessen.

Få jer en rådgiver

Det er noget af et kompliceret forløb, når man skal købe en ny bolig. De fleste af os kender ikke til detaljerne i købsprocessen og til alle de dokumenter, der skal i orden for, at det hele kører på skinner. Når man sælger sit hus eller lejlighed, kan man benytte en ejendomsmægler som rådgiver. Det dur bare ikke, at opfatte ejendomsmægleren som rådgiver, når man skal købe en bolig. Ejendomsmægleren vil nemlig altid varetage sælgerens interesser. Ofte får en ejendomsmægler jo også provision af salgsbeløbet. Derfor skal I kontakte en boligadvokat, hvis I ønsker en professionel rådgiver i købsprocessen.

Det giver ro i maven

Som sagt er det svært for mange af os, at gennemskue de tilbud, dokumenter og oplysninger, der indgår i en bolighandel. Det kræver erfaring og juridisk viden at læse og forstå betydningen af de forskellige dokumenteres indhold. Hvis I vælger at benytte en boligadvokat som rådgiver, når I skal købe en bolig, er I sikre på at få helt klarhed over og indblik i de betingelser og konsekvenser, der gælder for jeres køb. I undgår ganske enkelt, at der på et senere tidspunkt dukker overraskelser op i forbindelse med købet, der kan koste jer dyrt eller være ubehagelige på anden vis. Det giver jer tryghed i hele købsprocessen.

Hvornår skal I kontakte en advokat?

Det er helt op til jer, hvornår i processen I kontakter boligadvokaten. De fleste kontakter dog en advokat, når de står med en bolig de gerne vil byde på. Har I ikke fået kontaktet en boligadvokat og står pludselig med drømmehuset på hånden, skal I huske at kontrollere, om købsaftalen indeholder et advokatforbehold. Gør det det, kan I roligt skrive under og derefter tage kontrakten med hen til en advokat. Gør den ikke, skal I ikke skrive under før en advokat har set kontrakten. Advokatforbeholdet sikrer nemlig, at I kan trække jer fra handlen, hvis jeres advokat ikke kan sige god for handlen. Det vil sige, hvis der viser sig at være ting ved kontrakten eller huset, der ikke er i orden.

Sikrer at fejl opdages

Hvis I ønsker at benytte en boligadvokat, vil hun eller han gennemgå købsaftalen og alle de andre dokumenter, der hører til en bolighandel, sammen med jer. På baggrund af dokumentgennemgangen udarbejder jeres boligadvokat en skrivelse indeholdende de forbehold, præciseringer eller ændringer, der er nødvendige for, at I kan acceptere købsaftalen. For eksempel kan der være fejl i BBR-meddelelsen, som sælgeren må sørge for at få rettet.

Boligadvokaten berigtiger handlen

Når sælger har godkendt forbeholdene med videre, og de er rettet eller ændret, vil din advokat gå det hele igennem igen for at se, om alt er, som det skal være. Derefter skal udbetalingen deponeres hos sælgers mægler, og der skal stilles en bankgaranti for det resterende beløb. Herefter udarbejder din boligadvokat skødet, får det tinglyst, laver en refusionsopgørelse og berigtiger dermed handlen. En refusionsopgørelse er det afsluttende regnskab mellem dig som køber og sælgeren. Opgørelsen indeholder blandt andet en opgørelse af betalingen for vand, varme og el og sørger for at køber og sælger ikke skylder hinanden noget. Når dette er på plads, vil din advokat frigive resten af købesummen til sælgeren.

Produceret af Jubii Media Group

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu