Trykkefrihedsselskabet bekræfter drabsforsøg på formand

5. februar 2013 14:56 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Trykkefrihedsselskabet bekræfter drabsforsøg på formand
Billede mangler

– Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard, er her til formiddag blevet udsat for et mordforsøg i sit hjem på Frederiksberg.

 

Sådan bekræfter selskabet skudepisoden tirsdag på Pelargonievej i København og målet for skuddet.

Den ubehagelige hændelse har rystet selskabet, lyder det på hjemmesiden.

– Trykkefrihedsselskabets bestyrelse er både rystede og vrede over attentatforsøget på selskabets formand, men naturligvis lettede over, at forbryderen ikke fik held med sit forehavende, står der.

Gerningsmanden henvendte sig tirsdag omkring klokken 11.20 til Lars Hedegaard, som også er kendt som islamkritisk debattør, og affyrede et skud. Patronen gik hen over hovedet på Hedegaard, og ved andet tryk på aftrækkeren »klikkede« pistolen, hvilket ifølge politiet kan betyde, at patronen er defekt, eller at der ikke er nogen patron.

Trykkefrihedsselskabet beskriver på sin hjemmeside, at gerningsmanden flygtede »efter nogen håndgemæng«, og ligesom politiet lyder selskabets signalement af manden med pistolen, at det drejer sig om en person med anden etnisk baggrund end dansk.

Derudover beskriver politiet manden som omkring 30 år og iført en rød postbud-lignende jakke.

Politiet er fortsat massivt til stede på Frederiksberg, hvor området er spærret. Samtidig er den vestlige ende af Søndermarken lukket af, og politihunde er ifølge b.dk netop nu ved at undersøge området.

Desuden er politiet til stede ved Zoologisk Have på Roskildevej, fordi gerningsmanden muligvis er flygtet ind i haven. Bt.dk skriver, at et øjenvidne har set to mænd hoppe ind til flodhestene. Mens den ene havde en rød jakke på, var den anden iført sort jakke, og begge havde ski-masker på.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu