ANNONCE

Tryllekunstner død

22. oktober 2020 22:46 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

James Randi er død. Han blev 92 år gammel.

Tryllekunstner død
Tryllekunstneren James Randi er død. Foto: James Randi Educational Foundation/ Wikimedia commons

Tryllekunstneren James Randi døde tirsdag den 20. oktober 2020.

Han blev 92 år gammel.

Det skriver Washington Post.

Ærlig om trylleri

I sin levetid har James Randi beskæftiget sig med magi, hvor han som tryllekunstner har lavet en masse tricks, blandt andet også indenfor udbryder-genren.

Trods sin interesse for magi, så er han kendt som skeptikeren indenfor feltet.

Han har igennem hele sin karriere som tryllekunstner stået ved, at der var tale om synsbedrag frem for magi. Det mente han selv adskilte ham fra andre tryllekunstnere.

James Randi har påpeget, at andre tryllekunstnere ikke har været villige til ærligt at fortælle, at det ikke var magi, der fik deres tricks til at lykkes.

På trods af sin skepsis har James Randi dog altid holdt sig indenfor stregerne for magi. Han har nemlig aldrig afsløret et trick.

To verdensrekorder

Foruden tryllekunster har han interesseret sig for alverdens inden for det paranormale.

Også her må han siges at være en skeptiker. Han har engang udlovet en million dollars til den, der kunne videnskabeligt bevise et overnaturligt fænomen under videnskabelige betingelser, som begge parter er enige omkring.

Mange har forsøgt sig, men ifølge James Randi er det aldrig blevet bevist.

James Randi har en langvarende karriere bag sig, der blandt andet inkluderer 16 optrædener i The Tonight Show Starring Johnny Carson, mens han flere gange også har medvirket i andre amerikanske talkshows.

Han har to verdensrekorder på CV’et. Han er den person, der har overlevet længst inde i en isblok, mens han også holder rekorden for den person, der har været indespærret længst i en lukket kiste under vandet.

Detaljerne vedrørende James Randis død er ikke offentliggjort. Der står blot, at han er død som følge af aldersrelaterede grunde.

Den seneste tid er han blevet behandlet for kræft og hjertelidelser.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu