Tsunamibølge rammer om kort tid

11. april 2012 14:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Tsunamibølge rammer om kort tid
Billede mangler

Der er udsendt tsunamivarsel i Indonesien og en række andre sydøstasiatiske lande efter et voldsomt jordskælv i det indiske ocean.
Nu handler det for lokale og turister om, at komme i sikkerhed inden tsunamibølgen rammer. Og der er ikke lang tid at reagere i.
“Hvis man regner med en fart mellem 100 og 200 kilometer i timen, så har man en times tid. Maksimalt to,” fortæller Hans Jacob Hausmann, der er landeinspektør for Røde Kors i Indonesien.
Han befinder sig i Djarkata og har netop talt med de indonesiske beredskabsmyndigheder. Og ifølge ham er der ingen tid at spilde.
“Man skal væk. Væk fra kystområderne, søge højere op, i det tilfælde der kommer en bølge,” siger Hans Jacob Hausmann til Newspaq.
Tsunamivarslen er udsendt i hele Sydøstasien. Og her kan lokalbefolkningen sagtens huske, hvor galt det gik, da en stor tsunami ramte i 2004.
“Folk, der stadigvæk bor i området, havde en meget traumatisk oplevelse dengang. De vil givetvis evakuere sig selv, fordi det sidder i frisk erindring. For der er ingen tvivl om, at det vil kunne gøre lige så stor skade som sidst,” siger Hans Jacob Hausmann.
Lige nu handler det om at få overblik over omfanget og afvente situationen fra Røde Kors’ ansatte i Indonesien.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu