Tsunamivarsel ophævet efter voldsomt jordskælv i Stillehavet

6. februar 2013 06:30 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tsunamivarsel ophævet efter voldsomt jordskælv i Stillehavet
Billede mangler

SALOMONØERNE: Et meget kraftigt jordskælv ramte omkring klokken 2 dansk tid 340 kilometer øst for Kira Kira på Salomonøerne i det vestlige Stillehav og i blot fem kilometers dybde.

 

Det udløste en bølge på knap en meter, der skyllede ind over kysten på øgruppen Santa Cruz, som udgør den østligste provins af Salomonøerne.

Flere medier rapporterer, at tre landsbyer med op mod 700 indbyggere blev ødelagt af bølgen. Der er endnu ingen meldinger om tilskadekomne, men vidner fortæller til Reuters, at nogle samfund er blevet hårdt ramt, og at deres huse er blevet ødelagt af bølgen.

I alt bor der omkring 5.000 mennesker i det område, hvor bølgen ramte, men de fleste var forinden flygtet til mere højtliggende områder.

Umiddelbart efter skælvet udsendte Stillehavets varslingscenter for tsunamier med base på Hawaii et tsunamivarsel for Vanuata, Nauru, Papua Ny Guinea, Tuvalu, Ny Kaledonien, Kosrae, Fiji, Kiribati, Wallis, Futunaøerne, New Zealand og Australien. Varslet blev dog senere ophævet, hvormed der ikke længere er risko for tsunamier i området, oplyser Reuters.

I 2007 blev Salomonøerne ramt af et jordskælv på 8,1 på Richterskalaen. Her mistede 50 mennesker livet, og mere end 13 landsbyer blev ødelagt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu