ANNONCE

Tuder ikke

15. september 2020 05:53 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Både AGF-spilleren Patrick Olsen og direktør Jacob Nielsen nægter at brokke sig over tætpakket kampprogram.

Bare tre dage efter holdets superligapremiere skal AGF i aktion igen, når slovenske NS Mura venter på udebane i anden runde af Europa League-kvalifikationen på torsdag.

Derfor har det op til premieren været diskuteret flittigt i Aarhus, hvorvidt Divisionsforeningen har taget nok hensyn til AGF’s Europa League-kampagne i planlægningen af de indledende superligarunder.

Reglerne foreskriver dog, at holdene skal nå tredje kvalifikationsrunde, før superligakampene planlægges derefter.

Derfor accepterer både nytilkomne Patrick Olsen og administrerende direktør Jacob Nielsen kampplanlægningen, og førstnævnte vil ikke høre på undskyldninger om trætte ben torsdag.

– Vi skal ikke lægge os ned og pibe. Vi skal bare have friske ben til torsdag, og så må vi gå ud og kæmpe røven ud af bukserne.

– Så er jeg sikker på, at det nok skal blive en fed kamp, siger Patrick Olsen efter AGF’s 4-2-sejr over Vejle mandag aften.

Han mener ikke, at der har været noget galt i, at Divisionsforeningen tildelte AGF en mandagskamp inden et vigtigt Europa League-opgør torsdag i samme uge.

– Det er ikke en fejl fra dem at give os en mandagskamp. Der vil altid være nogen, der har en fordel, og andre, der ikke har, siger den 26-årige midtbanespiller.

Ligesom den tidligere AaB’er nægter AGF-direktør Jacob Nielsen at brokke sig over det.

– Det vil vi ikke tude over. Sådan er det jo i Europa.

– Det skal vi indstille os på, og vi har en bred trup, der kan håndtere det. Så det skal vi ikke fokusere på, fastslår AGF-direktøren.

Protest mod hverdagskampe

På AGF’s fantribune var der en generel protest mod hverdagskampe i Superligaen. “Hverdagskampe – fløjt lortet af”, stod der på et banner på tværs af fanafsnittet.

AGF-træner David Nielsen er ikke meget for at kommentere kampplanlægningen. Efter otte sekunders stilhed til spørgsmålet, om han var utilfreds med kamptidspunktet, lyder det:

– Det var alt, hvad jeg havde at sige om det.

Mere informativ er han, når det gælder den kommende slovenske modstander i Europa League, som han først selv begynder at se nærmere på fra tirsdag morgen.

– Mine folk har allerede nu styr på NS Mura, så jeg får udleveret nogle papirer, jeg kan hygge mig med. Så finder vi ud af, hvordan vi griber kampen an, siger David Nielsen.

Fakta

Politiet kan smide dig ud

Kulturministeriet lægger op til, at fodboldkampe i Superligaen skal kunne afvikles med mere end de 500 mennesker på stadion, som lige nu er grænsen. Bliv klogere på de nye retningslinjer for publikum på stadion:

* Publikum bliver delt op.

Siddepladserne på stadion skal inddeles i sektioner, hvor der må sidde op til 500 personer i hver sektion. Tilskuere skal så vidt muligt sidde ned under kampen.

De forskellige publikumssektioner skal ankomme til stadion på forskellige tidspunkter for at mindske risikoen for smittespredning. De skal også forlade kampen i forskellige tidsintervaller.

* Politiet kan smide dig ud.

Politiet kan give påbud til personer om at forlade kampen, hvis de vurderer, at det er nødvendigt for at reducere faren for smittespredning.

* Afstand på én meter.

Afstanden mellem personer skal nu være mindst én meter. Personer, der bor sammen, må dog godt sidde tættere sammen.

* Klubberne skal holde snor i publikum – også efter kampen.

Klubberne skal have kontaktinformationer på tilskuere til fodboldkampene. Det er, fordi man ønsker, at klubberne kan hjælpe med at optrævle eventuelle smittekæder og lave smittesporing.

* Skruer op for pølser og ned for øl.

Madboder får lov til at operere på stadion under de samme betingelser og anbefalinger, som caféer og restauranter har skullet overholde, siden de fik lov at åbne.

Kulturministeriet anbefaler dog, at man ikke udskænker alkohol til synligt berusede tilskuere.

Kilder: Kulturministeriet

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu