Tunesien får ny islamisk premierminister

22. februar 2013 18:07 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tunesien får ny islamisk premierminister
Billede mangler

TUNESIEN: Det ledende islamiske parti i Tunesien, Ennahda, har valgt en ny premierminister. Valget er faldet på den tidligere indenrigsminister Ali Laarayedh, skriver flere medier.

 

Den nye premierminister skal inden for få uger sammensætte sin regering. Han er under et stort pres for at vælge uafhængige til en række fremtrædende poster i regeringen.

Tunesien har gennem den seneste tid oplevet voldsomme uroligheder efter drabet på den fremtrædende oppositionspolitiker Chokri Belaid 6. februar.

Den tidligere premierminister Hamadi Jebali trådte tilbage efter drabet og urolighederne, der var de mest voldelige, siden oprørere gik på gaden for to år siden og fremtvang det daværende regimes afgang.

Flere oppositionspolitikere mener, at indenrigsministeriet under Ali Laarayedhs ledelse var medvirkende til drabet på Chokri Belaid. Ali Laarayedh selv betegnes som en af Ennahda-partiets »hardlinere«. Ifølge iagttagere vil valget næppe afspænde situationen i Tunesien.

Den nye premierminister har været indenrigsminister i 14 måneder, var politisk fange under det tidligere regime og er uddannet maritim ingeniør.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu