Tunesien lammet af generalstrejke

8. februar 2013 12:46 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tunesien lammet af generalstrejke
Billede mangler

TUNESIEN: Det tunesiske og det egyptiske luftfartsselskab aflyste fredag en række flyafgange til og fra Tunesien.

 

Baggrunden er den generalstrejke, der har lammet landet fredag, og som finder sted i protest over mordet på oppositionslederen Chokri Belaid.

Tunesien er et populært feriemål for solhungrende danskere, men højsæsonen begynder først til påske.

»I øjeblikket er der ingen organiserede charterture til Tunesien. Der er 13-14 graders varme i Tunesien lige nu, og de fleste vil gerne have det lidt varmere, før de tager afsted til et rejsemål,« siger salgsdirektør Stig Elling, Star Tour.

Fredag var der ingen planmæssige flyafgange fra Københavns Lufthavn mod Tunesien. Danskere, der har planer om at rejse til Tunesien på egen hånd, kan hente råd hos Udenrigsministeriets Borgerservice. Her opfordrer man til at udvise »forsigtighed« ved rejser til Tunesien.

»Rejsende bør udvise forsigtighed og undgå demonstrationer og andre steder, hvor større menneskemængder samles, og man bør følge de lokale myndigheders anvisninger,« lyder rejsevejledningen fra Udenrigsministeriet.

Fredag blev den afdøde oppositionsleder Chokri Belaid begravet, og 3.000 sørgende tunesere sørgede ifølge Reuters uden for byens kulturcenter.

Antiterrorpoliti var udkommanderet på Habib Bourguiba Avenue, der har været centrum for protestdemonstrationer mod regeringen i den tunesiske hovedstad.

Fabrikker, banker og en del butikker var fredag lukket som følge af strejken, som tunesiske fagforeninger havde opfordret til på baggrund af mordet på Belaid onsdag. Busser kørte dog normalt i den tunesiske hovedstad, skriver Reuters.

Efter mordet på Belaid sagde landets premierminister, Hamdi Jebali, at han vil opløse regeringen og danne en teknokratregering indtil et nyt valg er afholdt. Men hans eget bagland i det islamiske parti Ennahda er tilsyneladende ikke taget med på råd og har stillet spørgsmålstegn ved premierministerens beslutning.

Ingen har endnu taget ansvar for mordet på Belaid, der blev skudt uden for sit hjem af en bevæbnet mand, som flygtede på en motorcykel.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu