Tunesiens regering er sprængt

10. februar 2013 14:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tunesiens regering er sprængt
Billede mangler

TUNESIEN: Den tunesiske koalitionsregering er sprængt. Præsident Moncef Marzoukis sekulære parti har meddelt, at det trækker sig ud af regeringen, oplyser Reuters.

 

Regeringen ledes af det islamistiske parti Ennahda, under ledelse af premierminister Hamadi Jebali, som ønsker, at der dannes en regering af teknokrater efter drabet i sidste uge på oppositionspolitikeren Chokri Belaid. Det ønske har kræfter i premierministerens eget parti fejet af bordet.

Drabet udløste voldsomme protestdemonstrationer i mange tunesiske byer og situationen er anspændt i landet, hvor det »Arabiske forår« startede i december 2010, med en ung mands selvmordsbrænding.

Med sin beslutning trækker præsident Moncef Marzoukis parti sine tre ministre ud af regeringen, som domineres af ministre fra Ennahda.

Begrundelsen er, at partiet ikke har fået opfyldt en række krav til en regeringsændring under tidligere forhandlinger om en rokade:

»Vi har sagt i ugevis, at hvis ikke udenrigsministeren og justitsministeren blev skiftet ud, ville vi forlade regeringen, siger en talsmand for partiet,« Ben Amor, til Reuters.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu