Tunesisk premierminister truer med at gå af

10. februar 2013 06:48 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tunesisk premierminister truer med at gå af
Billede mangler

TUNESIEN: Premierminister Hamdi Jebali truer med at gå af, medmindre hans eget parti, Ennahda, og andre partier accepterer hans forslag om en midlertidig teknokratregering, skriver Aljazeera.com.

 

Hamdi Jebali, der ligger i åben strid med partiet på grund af forslaget, siger, at han vil præsentere sit nye kabinet senest i løbet af næste uge.

– Jeg er overbevist om, at det er den bedste løsning på den nuværende situation i Tunesien, siger premierministeren.

Jebali kom med forslaget, få timer efter oppositionspolitikeren Shokri Belaid var blevet dræbt foran sit hjem af en endnu ukendt gerningsmand.

Jebalis eget parti afviste ideen kort efter. Premierministeren er dog overbevist om, at han kan vinde støtte for sit forslag. Hvordan han vil gøre det er dog endnu uklart.

Tusinder af tilhængere af premierministerens parti demonstrerede i hovedstaden lørdag på dagen efter Belaids begravelse.

Demonstranterne råbte »Folket vil stadig have Ennahda« og »Revolutionen fortsætter«.

Fagforeningerne beskylder det regerende Ennahda-parti for at stå bag attentatet på oppositionspolitikeren. En anklage som partiet blankt afviser.

Nogle af demonstranterne råbte slagord mod Frankrig. Regeringen har beskyldt franskmændene for utidig indblanding efter kommentarer fra den franske indenrigsminister, Manuel Valls, hvor han fordømmer attentatet som et angreb på den tunesiske revolutions værdier.

»Ud med Frankrig« råbte omkring 3.000 Ennahda-tilhængere. »Nok er nok, Tunesien bliver aldrig en fransk koloni igen,« stod der skrevet på flere bannere, som demonstranterne bar.

Demonstrationen fandt sted på Habib Bourguiba-boulevarden tæt på den franske ambassade, som også var omdrejningspunkt for revolutionen i 2011, der førte til tidligere diktator Zine El Abidine Ben Alis fald.

Det Ennahda-partiet havde opfordret tilhængerne til at samles i den centrale del af hovedstaden for at vise deres støtte til parlamentet, hvis arbejde med en ny forfatning led et alvorligt tilbageslag, da de venstreorienterede partiet trak sig efter attentatet på Belaid.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu