Tusinder demonstrerer mod klimaforandringer i Washington

17. februar 2013 23:23 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tusinder demonstrerer mod klimaforandringer i Washington
Billede mangler

USA: Op mod 40.000 klimaaktivister var søndag samlet foran Det Hvide Hus i Washington D.C. for at opfordre præsident Barack Obama til at gribe ind over for klimaforandringer samt afvise at etablere den såkaldte Keystone XL pipeline – et 3.461 kilometer langt rørledningssystem, der skal transportere råolie fra det nordøstlige Canada til adskillige steder i USA.

 

»I 25 år har vores regering stort set ignoreret klimakrisen. Men nu kræver en stor del af befolkningen, at den begynder at arbejde,« oplyste grundlæggeren af den internationale miljøorganisation 350.org, Bill McKibben, efter demonstrationen ifølge Huffingtonpost.com.

»Vi burde ikke være nødsaget til at være her – videnskaben burde have bestemt vores kurs for længe siden. Men det kræver en stor bevægelse at gøre oprør mod alle de penge,« tilføjede han.

Også administrerende direktør for Sierra Club – en af USAs ældste og mest indflydelsesrige græsrods- og miljøorganisationer – Michael Brune, der i sidste uge blev anholdt foran Det Hvide Hus, da han protesterede mod den omstridte Keystone XL rørledning, kom med en opfordring til præsidenten.

»I sin hånd holder præsident Barack Obama en pen til magt og til at indfri sit løfte om at give vores børn håb. I dag beder vi ham om at bruge denne pen til at afvise Keystone XL rørledningen og sikre, at denne beskidte og farlige rørledning aldrig bliver bygget,« sagde han ifølge Huffingtonpost.com.

En koalition af 90 miljøgrupper har planlagt lignende demonstrationer over hele USA i den nærmeste fremtid.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu