Tusinder får medicin uden at kende effekt

28. marts 2012 10:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Tusinder får medicin uden at kende effekt
Billede mangler

14.000 voksne danskere tager medicin mod ADHD, men der er ikke nogen, der kender bivirkningerne – hverken på kort eller lang sigt, skriver Jyllands-Posten.
Det sker ofte uden godkendelse af præparatet til den gruppe og uden afsæt i faglige retningslinjer. Den medicin, der findes på markedet er nemlig kun godkendt til børn under 17 år, men gives rask væk til voksne også.
“Det giver anledning til at spørge, om medicinen bliver rigtigt anvendt – ikke mindst, fordi der er en fare for, at medicinen kan handles og ende som misbrug,” siger farmaceut ph.d. Søren Ilsøe Moreno, Institut for Rational Farmakoterapi (IRF) under Sundhedsstyrelsen.
Han peger også på det bekymrende i, at en stor del af de nye recepter til voksne udskrives af praktiserende læger. Og ikke af speciallæger, som reglerne foreskriver.
Det er et problem, som både Lægeforeningen og fungerende sundhedsminister, Pia Ohlsen Dyhr (SF), vil se nærmere på. Begge foreslår et sæt nationale retningslinjer for at give ADHD-medicin.
“Der er grund til at overveje et sæt nationale retningslinjer for udredning og diagnostik,” skriver ministeren ifølge Jyllands-Posten.
Meldingen om de mange voksne, som får medicin uden at være godkendt til den, giver også anledning til bekymring hos ADHD-patienterne.
Kilde: jp.dk

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu