Tusinder gik på gaden: -Der er sammenhold

10. april 2018 20:42 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

10. april var den dato, hvor arbejdsgiverne oprindeligt havde varslet lockout af de offentligt ansatte.

I landets største byer gik tusindvis af danskere tirsdag aften på gaden for at demonstrere for en ny overenskomstaftale.

I København var flere tusinde mennesker samlet under røde faner og skilte med teksten “Flere hænder” på Thorvaldsens Plads foran Christiansborg.

Der er endnu ikke udbrudt konflikt, men demonstrationen var for at “markere sammenhold”, siger Frank Jørgensen fra Uddannelsesforbundet, der er en fagforening for blandt andet lærere.

Han var til stede fra demonstrationens begyndelse klokken 17.

– Vi viser, at vi er mange, der står sammen. Der er sammenhold. Lige fra stilladsarbejderen til politibetjenten, siger han.

Ifølge vagtchefen hos Københavns Politi var der omkring 7000 personer til demonstrationen, der forløb fredeligt. Et område i byen blev spærret af i forbindelse med demonstrationen.

Fra talerstolen var tallet lidt højere sat.

– Vi er mellem 8000 og 11.000 i dag. Men i tanken og i ånden er vi næsten hele befolkningen, lød det til jubel og klap fra folkemængden.

Tirsdag 10. april er den oprindelige dato, hvor arbejdsgiverne havde varslet en lockout af 440.000 offentlige ansatte.

Men da parterne stadig er i gang med at forhandle i Forligsinstitutionen, er lockouten udskudt.

I Odense var omkring 1000 demonstranter samlet i Kongens Have, efter at de var gået i samlet flok rundt i midtbyen, oplyser Fyns Politi.

Og ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi har demonstrationer i Varde og Esbjerg lokket henholdsvis 200 og 400 offentligt ansatte til.

I Randers var der tidligere tirsdag demonstrationer. Her ventede politiet, at der ville dukke mellem 100 og 200 op.

Også på Bornholm har der været røde faner i gaderne i Rønne. Det er gået roligt for sig, oplyser vagtchefen ved Bornholms Politi.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu