Tusinder og atter tusinder gik i politiets mange fælder

17. maj 2018 05:57 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Bliver man taget af en ATK-enhed, får man besked herom i E-boks.

Tusinder og atter tusinder gik i politiets mange fælder
Politiets ATK-enheder blitzede løs i uge 19. Arkivfoto: Scanpix.

I uge 19 satte man sig hos Rigspolitiet for at kontrollere danske bilisters fart. Det er der  mere end 15.000 danskere, der nok kommer til at være lidt mere trætte af end gennemsnittet. De blev nemlig taget i at køre for hurtigt i løbet af uge 19. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Den landsdækkende indsats blev sat i søen som et led i kampagnen Sænk farten – en lille smule betyder en hel delog i pressemeddelelsen noterer Rigspolitiet, at der blev fanget syndere både i og udenfor byen. 

Blandt de mange fartsyndere blev der blandt andet fanget små 2200 bilister, der kørte for stærkt i danske byer – mere end 6800 bilister, der kørte for stærkt på lande- og motorveje – og i mere end 6000 tilfælde blev hastighedsgrænsen overskredet på steder, hvor hastigheden var sænket på grund af vejarbejde. Politiet har til Newsbreak.dk oplyst, at 536.459 biler passerede politiets fotovogne i uge 19.

For mange syndere

Resultatet vækker ikke ligefrem jubel hos Nationalt Færdselscenter.

”Der er stadig for mange bilister, der kører for hurtigt og dermed udsætter sig selv og andre for fare. Fart dræber og er stadig et problem for trafiksikkerheden. Derfor kræver det også stadig politiets opmærksomhed. Når hastigheden sættes i vejret øges både den strækning, som bilen kører inden føreren reagerer, og bilens bremse-længde. Der er således en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne,” siger Christian Berthelsen, som er politiassistent ved Nationalt Færdselscenter, i pressemeddelslen.

Man kan dog i pressemeddelelsen også læse, at politiets kontroller virker.

– Det er i 2017 lykkedes at nedbringe hastigheden på udvalgte landevejsstrækninger, hvor politiet har foretaget særligt målrettede kontroller, og vi kan se, at hastigheden er faldet betydeligt mere her end på resten af vejnettet, og samtidig kan vi ane et optimistisk fald i antallet af dræbte og tilskadekomne på landsplan, siger Christian Berthelsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu