ANNONCE

Tusindvis af bilister kørte i denne “fælde”

8. september 2020 19:14 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det er især gået for stærkt i tre af landets politikredse.

Tusindvis af bilister kørte i denne
Tusindvis af danske bilister har i år kørt for stærkt ved danske skoler. Foto: René Lind Gammelmark.

Det er gået stærkt rigtig, rigtig mange gange på de danske skoleveje i år. Gjensidige Forsikring skriver i en pressemeddelelse, at der er kørt for stærkt ved landets skoler hele 19.000 gange i løbet af årets første otte måneder.

Tallene kommer fra Nationalt Færdselscenter, hvorfra man den 1. september udsendte en pressemeddelelse om en målrettet politiindsats ved selvsamme skoleveje, udført i uge 33, 34 og 35. I de tre uger talte man 7078 hastighedsovertrædelser, og Gjensidige Forsikring skriver altså, at antallet er på 19.000 for årets første otte måneder.

Det er et tal, Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige Forsikring, kalder nedslående.

– Det er afgørende, at vi har tillid til trafiksikkerheden, når vi sender vores børn i skole. De er de mest uerfarne og sårbare i trafikken, og derfor bør det være helt naturligt, at bilister kører ordentligt i områder med skoler, men de her tal viser desværre, at det ikke altid er tilfældet, siger Henrik Sagild i pressemeddelelsen.

Her står det værst til

Gjensidige Forsikring skriver, at det står værst til i politikredsene Midt- og Vestjylland, Fyn og Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, hvor man frem til den 31. august 2020 har registreret flere hastighedsovertrædelser end hele sidste år. De tre kredse havde 5659 sager om hastighedsovertrædelse i 2019 og 8168 sager i de første otte måneder af 2020.

Da Nationalt Færdselscenter den 1. september offentliggjorde tallene for tre ugers koncentreret indsats, var der heller ikke ligefrem glæde at spore hos politiassistent Christian Berthelsen.

– Heldigvis er vores skoleveje meget sikre, men jeg er ærgerlig over, at vi hvert eneste år kan sigte så mange trafikanter for at overtræde færdselsloven, og i år er ingen undtagelse, sagde Christian Berthelsen i den forbindelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu