Tusindvis af danskere bliver forfulgt af en stalker

26. februar 2013 03:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tusindvis af danskere bliver forfulgt af en stalker
Billede mangler

Ni procent af alle danskere mellem 18 og 74 år har på et tidspunkt oplevet at blive forfulgt, viser den første danske kortlægning på området. Alene inden for det sidste år har over 100.000 voksne haft en stalker i hælene, skriver Politiken tirsdag.

 

Værst går det ud over kvinder og unge, viser kortlægningen.

»Flest er udsat for uønskede opkald og SMSer, mens næstflest – omkring en tredjedel føler sig chikaneret på nettet. Og så er der en tredjedel, der har oplevet stalking af mere fysisk karakter, hvor man bliver fulgt på gaden, overvåget og den slags. Vores undersøgelse kan forhåbentlig være med til at give en fornemmelse af det problem, vi står over for,« siger fuldmægtig i Justitsministeriet Tanja Tambour Jørgensen, der har stået for den nye statistik, til Politiken.

Formanden for Dansk Anti-Stalking Forening, Lise Linn Larsen, er glad for, at der endelig kommer dokumenteret viden på bordet. Hun håber, den kan være med til at sætte flere initiativer i gang for at hjælpe de mennesker, der bliver forfulgt. Hun efterlyser blandt andet steder at henvende sig for at få råd og vejledning.

Stalking er en skærpende omstændighed ved polititilhold, men det er ikke nok, vurderer Lise Linn Larsen.

»Politiet skal kunne sætte ind noget før med tilhold og med at anholde stalkeren. Det sker ikke i dag, medmindre der er tale om egentlig grov vold eller trusler,« siger hun til avisen.

Men justitsminister Morten Bødskov (S) fortæller, at der er fuldt fokus på problemet.

»Vi tager det her problem meget alvorligt. Anklagemyndigheden er ved at skærpe behandlingen af sagerne, og vi vil i kommende tid have kurser for både politi og anklagemyndighed. Ingen skal finde sig i disse chikanerier,« siger han til Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu