Tusindvis af danskere hylder guldheltene

28. januar 2019 17:30 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk og Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Der var aldrig nogen tvivl i finalen, men mandag eftermiddag blev håndboldheltene hyldet i København.

De danske håndboldherrer er i dag taget fra Herning til København for at blive hyldet på Rådhuspladsen i København, og det er de ikke ene om. H.C. Andersens Boulevard er spærret for trafik ved Tietgensgade og Jernbanegade, og Vesterbrogade er spærret for trafik fra Rådhuspladsen til Bernstorffsgade, lyder det fra Københavns Politi.

Danmark imponerede og tryllebandt hele nationen, da de søndag vandt verdensmesterskabet i håndbold ganske suveræn vis foran 15.000 tilskuere i Herning, og mandag er Rådhuspladsen i København blevet fyldt af ellevilde danskere, der skal fejre guldet sammen. Ifølge Ekstra Bladet var der sent torsdag eftermiddag op mod 10.000 på pladsen, med plads til flere.

Tre gange tidligere har Danmark været i finalen ved VM, men alle tre endte med nederlag. Mange af de nuværende spillere var med til at tabe de to seneste i 2011 og 2013, mens den tredje sølvmedalje kom i 1967. Forbandelsen er dermed brudt, og pokalskabet, som i forvejen tæller EM-guldmedaljerne i 2008 og 2012 samt OL-guldet i 2016, er nu omsider fuldendt.

En gylden håndboldgeneration anført af Mikkel Hansen, Niklas Landin og Rasmus Lauge (som dog missede OL i 2016 med en skade) har nu hentet de største titler, der er at vinde i sporten.

Ubesejret trods skader

På trods af skader til flere nøglespillere undervejs gik Danmark ubesejret igennem turneringen med ti sejre i ti kampe.

Danmark gik ind til finalen som favorit mod Norge, som for anden gang i turneringen kom op imod overmagten.

I den sidste kamp i gruppespillet vandt Danmark med 30-26 over Norge. Og i finalen var der endnu større klasseforskel.

Mandag eftermiddag blev holdet hyldet foran rådhuspladsen.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu