Tusindvis af falske butikker jagter dine penge

14. december 2017 22:03 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Til alt held findes der også dem, der bekæmper butikkernes eksistens.

Tusindvis af falske butikker jagter dine penge
3000 danske hjemmesider er blevet politianmeldt, da de er fup. Foto: Erwin Wodicka/Erwin Wodicka - Wodicka@aon.at

Newsbreak.dk har tidligere omtalt de fupbutikker, der findes på nettet og kun er skabt for at lokke penge ud af sagesløse kunder. I dag har E-mærket så meddelt, at navnene på 3171 butikker er blevet overdraget til Bagmandspolitiet.

Den lange liste er udarbejdet med hjælp fra en såkaldt crawler. En digital maskine, der har gennemsøgt internettet for de kriminelle butikker. Maskinen er udviklet af E-mærket i samarbejde med Det Kriminalpræventive Råd (DKR), og her sætter man pris på, at crawleren nu har spyttet den lange liste ud.

Anders Young Rasmussen, forebyggelseskonsulent i DKR, fortæller i en pressemeddelelse, at man valgte at støtte E-mærket projekt, fordi crawleren er en let, billig og effektiv måde, hvorpå man kan identificere de mange fupbutikker.

– Og så er crawleren et vigtigt redskab til at reducere problemet med falske webshops, fordi den kan indsamle data som både kan anvendes som grundlag til at få lukket fup-hjemmesider, men også til at få udviklet andre værktøjer, som kan hjælpe forbrugerne med selv at finde frem til de falske webshops, fortæller Anders Young Rasmussen i pressemeddelelsen.

Domæner beslaglægges

Listen med de mange, mange navne er blevet udleveret til Bagmandspolitiet. Her sidder specialkonsulent Henrik Vestergaard. Han er med til at beslaglægge de mange domæner.

– Materialet vi har fået overleveret viser tydeligt, hvor vigtigt det er med en indsats på dette område, og hvor vigtigt et værktøj det kan være for at stoppe den her enorme snyd, der er med danske domæner i dag. Derfor er vi også rigtig godt tilfredse med at få materiale af denne kvalitet i vores hænder, da vi nu med meget stor sikkerhed kan få beslaglagt over 3000 falske webshops, fortæller Henrik Vestergaard i pressemeddelelsen.

E-mærket blåstempler din webbutik

E-mærket har over 2200 medlemsvirksomheder, der driver e-handel indenfor forskellige brancher. Når du ser E-mærket på en webbutik er det en blåstempling af, at webbutikken er til at stole på. Folkene bag E-mærket har tjekket virksomheden og laver løbende kontrol for at sikre, at man kan handle hos den.

Det er derfor i E-mærkets interesse, at danske webbutikker er troværdige, og at danskerne har lyst til at handle på nettet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu