ANNONCE

Tusindvis af livsfarlige bomber stjålet

6. juni 2017 15:15 | Af: Matias Mortensen og Ritzau Fokus

To gange har tyve brudt dør til tidligere militærlager op. Store mængder farligt krudt er borte.

Tusindvis af livsfarlige bomber stjålet
Flere tusind krysantemumbomber er blevet stjålet fra et lager. Arkivfoto: MOGENS FLINDT/SCANPIX

30 kasser med fyrværkeri er i løbet af maj og juni blevet stjålet fra et lager i Dragerup Skov ved Holbæk, oplyser politiet. Der er blandt andet stjålet 3500 luftbomber.

Mandag modtog politiet en anmeldelse om, at den store mængde krudt var forsvundet fra et tidligere militærlager.

Politiet ser med stor alvor på sagen, skriver TV Øst.

– Det er rigtig farligt, og der er rigtig mange krysantemumbomber, der er væk. Det er mere end 3500, så det er virkelig noget, der er meget meget risikabelt, siger kommunikationsmedarbejder Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV Øst.

To tyverier

Der er blevet begået to tyverier mod lageret. Det første er sket på et ukendt tidspunkt i tidsrummet mellem 2. maj og 2. juni. Det næste er foregået i tiden mellem 2. juni og 5. juni, altså i løbet af pinseweekenden.

Ved det første tyveri blev der stjålet tre-fire kasser fyrværkeri. Det blev opdaget 2. juni og blev i første omgang ikke meldt til politiet.

Døren til lageret blev repareret, men nogle dage efter var den brudt op igen, og store mængder farlig fyrværkeri var væk.

Ifølge politiet er der tale om så stor en mængde fyrværkeri, at to varebiler kan fyldes op.

Der er stjålet fyrværkeribatterier og luftbomber. Navnlig luftbomber er farlige i hænderne på ukyndige. Ofte har man tidligere hørt om, hvordan luftbomber er sprunget mellem hænderne på folk. Og det kan være livsfarligt.

Nytårsnat i 2015 mistede tre mænd livet ved to fyrværkeriulykker i Mariager og Hobro. Begge gange var det luftbomber, der eksploderede.

/ritzau/

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu