ANNONCE

Tusindvis af ulovlige piller beslaglagt

30. september 2020 22:44 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Ulovlig medicin forsøges smuglet ind i landet.

Tusindvis af ulovlige piller beslaglagt
Toldstyrelsen advarer mod at købe medicin og få det sendt til landet på ulovlig vis. Genrefoto.

I det første halve år af 2020 har Toldstyrelsen beslaglagt knap 200.000 ulovlige piller. Derudover har man beslaglagt godt 44 kilo medicin. Det skriver Toldstyrelsen i en pressemeddelelse.

– Vi ser meget ulovlig medicin forsøgt smuglet ind over grænsen, hvilket de store beslagstal også vidner om. Med den stigende nethandel er det vigtigere end nogensinde, at forbrugere er opmærksomme på om de bestiller varer som medicin, der ikke alene er ulovlige, men også kan være til fare for dem selv, siger Preben Buchholtz, kontroldirektør i Toldstyrelsen, i pressemeddelelsen.

Det er, med visse restriktioner, tilladt at sende medicin fra det ene EU-land til det andet, mens det ikke er tilladt at sende medicin til Danmark fra et ikke EU-land.

Man finder lidt af hvert

Toldstyrelsen skriver, at man i kontrollerne finder alt muligt, “fra receptpligtige potensmidler, smertestillende medicin som tramadol og modafinil til søvnregulerende medicin og receptpligtige antibiotika,” som Toldstyrelsen formulerer det i pressemeddelelsen.

Bliver ulovligt importeret medicin taget i tolden, eksempelvis tramadol, bliver det overdraget til Lægemiddelstyrelsen, men det er ikke sikkert, at den medicin, der bliver beslaglagt, faktisk kan det, køberen troede.

For de udenlandske smuglere handler det om at tjene penge, ikke at give danskere adgang til billigere medicin, og det er derfor langt fra sikkert, at den medicin, man importerer ulovligt, har den ønskede effekt i sidste ende.

– Følg i stedet sundhedsmyndighedernes råd om at købe medicin hos en godkendt forhandler, siger Preben Buchholtz i pressemeddelelsen.

I 2019 beslaglagde Toldstyrelsen over 500.000 piller/kapsler og mere end 286 kilo medicin opgjort efter vægt.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu