Tusindvis hælder »forkert« brændstof på bilen

6. marts 2013 14:06 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tusindvis hælder »forkert« brændstof på bilen
Billede mangler

Det er enhver bilejers mareridt at stå der ved tankstanderen med søvndrukne øjne og pludselig opdage, at man snuppede den forkerte brændstofslange og nu har fyldt 35 liter benzin på dieselmotoren.

 

Flere og flere har stiftet bekendtskab med den tvivlsomme oplevelse. Sidste år måtte Dansk Autohjælp rykke ud til knap 2.400, der havde slukket bilens tørst med forkert brændstof, og det var en stigning på 22 procent i forhold til 2011.

Dansk Autohjælp påpeger, at det største problem er dieselbiler, der får benzin i tanken. Sker det, må man endelig ikke starte bilen.

»Det er vigtigt straks at ringe efter hjælp, når man opdager fejlen. Man skal ikke starte bilen og køre væk fra standeren, heller ikke selv om man måske spærrer for andre. Hvis det forkerte brændstof kommer ind i motoren, skal brændstoffilteret ofte skiftes, og i værste fald kan man ødelægge motoren,« siger stationsleder Henrik Ahlstrøm Olsen fra Dansk Autohjælp i en pressemeddelelse.

Hvis man undlader at starte bilen, resulterer en »forkert« tankning ikke nødvendigvis i et smadret husholdningsbudget.

»Folk er altid meget pinligt berørte, og mange er bange for, at de har ødelagt bilen og får en kæmperegning. Så galt behøver det ikke at gå. Hvis bilen ikke har været startet, er det i de fleste tilfælde nok at tømme tanken og fylde det rigtige brændstof på,« siger Henrik Ahlstrøm Olsen.

De største skader på fejltankede biler opstår som regel, hvis man fylder benzin oven i en halvfuld dieseltank og kører videre uden at opdage det.

»Hvis man fylder en tom dieseltank med benzin, vil bilen ret hurtigt gå i stå, og man kommer ikke videre. Hvis blandingen derimod er cirka fifty-fifty, kan bilen køre flere hundrede kilometer, uden at det kan mærkes. Problemet er bare, at benzin ikke indeholder den nødvendige smøring, og så ødelægger man på et tidspunkt motorens højtrykspumpe,« siger Henrik Ahlstrøm Olsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu