ANNONCE

TV 2 taber sag

30. juni 2020 11:11 | Af: Newsbreak.dk

I dag faldt der dom i sagen om skjulte optagelser på plejehjemmet Kongsgården i Aarhus. Vestre Landsret stadfæstede afgørelsen fra byretten i Aarhus.

TV 2 taber sag
I efteråret 2019 blev der optaget med skjult kamera hos en beboer på plejehjemmet Kongsgården i Viby. Foto TV2 Østjylland.

Citathistorie: TV2 Østjylland

Offentligheden får ikke de skjulte optagelser fra plejehjemmet Kongsgården at se. Det står klart, efter TV 2 har tabt sagen om offentliggørelse af de skjulte optagelser.

Sagen blev første gang behandlet ved byretten i Aarhus i marts. Aarhus Kommune vandt sagen, men TV 2 ankede afgørelsen, der derefter blev behandlet i Vestre Landsret d. 9.-10 juni. I dag faldt dommen så, og Vestre Landsret har stadfæstet afgørelsen.

– Vi har haft ret i, at vi gjorde det rigtige. Vi har fulgt lovens rammer, og det har retten afgjort. Når det så er sagt, så er der ingen vindere og tabere i den her sag. Vi er alle tabere, siger rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Jette Skive, DF, til Tv2 Østjylland.

Sagen begyndte, da pårørende til en beboer i efteråret 2019 fik sat skjulte kameraer op i den ældres lejlighed. I foråret stod flere pårørende frem med kritik af plejehjemmet, og siden sagen begyndte har en række medarbejdere været til tjenstlige samtaler.

Forstanderen er blevet fjernet fra Kongsgården, og en forvaltningschef er rykket ind bag murene på plejehjemmet.

Ønskede optagelser frem

Et stort flertal i byrådet ønskede at få de skjulte optagelser frem i lyset, og de seneste måneder har der været flere sværdslag om, hvorvidt man kunne trække sagen tilbage. Men advokatfirmaet Horten, som fører sagen for Aarhus Kommune har afvist, at det var en mulighed.

Ifølge Jette Skive er Aarhus Kommune i dialog med blandt andet SOSU-skolerne for at sætte fokus på, hvordan man agerer i boliger med demente borgere. Og sagen har givet anledning til læring i kommunen.

– Det er en forfærdelig og kedelig sag på baggrund af hændelserne på Kongsgården. Det er noget, vi skal drage lære af, og det har vi også allerede gjort. Jeg har set optagelserne, og jeg ved hvilken vej, vi skal gå herfra.

Det er endnu uklart, om TV 2 vil forsøge at tage sagen med videre til Højesteret.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu