Tv-duel er sidste udkald for Sarkozy

2. maj 2012 16:58 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Tv-duel er sidste udkald for Sarkozy
Billede mangler

Frankrigs præsident, Nicolas Sarkozy, har ryggen mod muren, når han onsdag aften skal i politisk tvekamp mod socialisten François Hollande, som er favorit til at vinde søndagens præsidentvalg.
Alle målinger forudser nemlig samme resultat: En stor sejr til Hollande.
Op mod 20 millioner franskmænd vil sidde klar til at følge slaget, og derfor ventes Sarkozy ifølge iagttagere at sætte alt ind på at vinde den mere end to timer lange debat.
– Sarkozy skal hive 1,5 millioner vælgere over på sin side. Det bliver ikke let, men det betyder ikke, at det er umuligt, siger Bernard Sananes, leder af CSA, som foretager meningsmålinger.
Aftenens duel er den eneste mellem de to kandidater forud for valget søndag.
Sarkozy er kendt for at være dygtig i de direkte politiske slagsmål, og han er derfor overbevist om, at han kan vende stemningen og sikre sig større opbakning.
– Sarkozy er meget kamplysten og klar til strid. Han klan være svær at debattere mod, og Hollande må forsøge at undgå at virke skræmt, siger Christopher Bickerton, lektor i international politik.
Præsidenten har flere gange argumenteret for, at der burde være flere dueller mellem de to kandidater, og han har kritiseret Hollande for at afvise tilbuddet.
– Det er ikke en konkurrence på ord. Det er sandhedens øjeblik, siger den franske præsident om aftenens duel.
Kritikken fra Sarkozy preller dog af på Hollande.
– Lad ham komme til debatten i aften og stille sine spørgsmål, siger Hollande og skyder tilbage.
– Helt ærligt, det eneste spørgsmål, der skal stilles, er, om de franske vælgere ønsker den samme fejlslagne politik som de sidste fem år? Stigende arbejdsløshed, svag vækst, gæld og underskud, siger favoritten Hollande.
En meningsmåling foretaget af FIUF viser, at Sarkozy har halet en smule ind på Hollande. Socialisten har dog fortsat en solid føring på hele syv procentpoint.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu