TV-station sagsøgt efter sexmisbrug

13. februar 2013 13:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
TV-station sagsøgt efter sexmisbrug
Arkivfoto: Colourbox.

STORBRITANNIEN: Den hæderkronede britiske TV-station BBC har fået et søgsmål på halsen oven på sagen om seksuelt misbrug, som stationens feterede studievært Jimmy Savile angiveligt stod bag i en årrække.

 

Det oplyser BBC selv på sin hjemmeside.

Søgsmålet er også rettet mod boet efter den nu afdøde Savile, som ifølge anklagerne stod bag mindst 34 tilfælde af voldtægt.

Advokaten Alan Collins oplyser, at den britiske Højesteret har udstedt en stævning på vegne af 31 påståede ofre. Han oplyser, at anklagerne går på alt fra »uhensigtsmæssig adfærd til alvorligt seksuelt misbrug«. Advokaten fortæller desuden, at antallet af personer, der kontakter hans advokatfirma med sexanklager mod Savile, vokser dag for dag.

Skandalen begyndte at rulle sidste år, da britiske aviser kunne fortælle, at op til 10 kvinder havde erklæret, at de var blevet misbrugt eller voldtaget af TV-stjernen i 1960erne og 1970erne.

I begyndelsen af 2013 kortlagde rapporten »Giv ofrene en stemme«, at Savile skulle stå bag mindst 214 seksuelle forbrydelser, heraf 34 fuldbyrdede voldtægter.

I løbet af de 50 år, hvor misbruget stod på, misbrugte den engang så populære mediemand angiveligt børn helt ned til otteårsalderen, men i flere tilfælde forgreb han sig også på voksne, det ældste offer var ifølge rapporten 47 år. Forbrydelserne fandt blandt andet sted på flere hospitaler, på et hospice og på Saviles tidligere arbejdsplads BBC, og misbruget kan dateres helt tilbage til 1955.

I alt 450 personer havde i midten af januar henvendt sig med sexanklager mod Jimmy Savile.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu