TV-vært kræves anholdt for hån mod præsident Morsi

30. marts 2013 20:23 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
TV-vært kræves anholdt for hån mod præsident Morsi
Billede mangler

EGYPTEN: Egyptens chefanklager har lørdag udstedt en arrestordre på landets mest kendte satiriker, den 39-årige TV-vært Bassem Youssef, der ifølge anklageren har hånet landets præsident, Mohamed Morsi, og Det Muslimske Broderskab. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

 

Bassem Youssef er vært på et ugentlig TV-program, der bliver sendt i bedste sendetid hver fredag. Her er han blandt andet kendt for sine imitationer af præsidentens måde at tale og bevæge sig på.

»Chefanklager Talaat Ibrahim har udstedt en arrestordre på Bassem Youssef, der er anklaget for at håne præsidenten Morsi,« lyder det i en melding fra landets statslige radiostation. Ifølge det egyptiske nyhedsbureau MENA er Youssef også anklaget for at have gjort grin med Islam.

Hovedpersonen selv lader ikke til at være alt for påvirket af anklagerne. På sin Twitter-profil skriver han, at han har planer om selv at dukke op hos anklageren søndag, »men de er velkomne til at sende en bil og spare mig for turen.«

For omkring en uge siden beordrede myndighederne en række aktivister anholdt, da man mente, de havde opfordret til vold mod Morsi og det regerende muslimske broderskab.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu