ANNONCE

Tvillingepiger får navneforbud

24. august 2012 13:11 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Tvillingepiger får navneforbud
Billede mangler

Det er nu forbundet med strafansvar at offentliggøre navnet på de tvillingepiger, der tidligere på måneden blev stukket med kniv af deres egen far på Rigshospitalet.
Københavns Byret har fredag formiddag afsagt kendelse om navneforbud angående pigerne. Der er også afsagt kendelse om navneforbud omkring moren, oplyser Jakob Kiil, der er beskikket som bistandsadvokat for pigerne og moren.
Bistandsadvokatens opgave er at repræsentere ofrenes interesser i sagen. Det er for eksempel også bistandsadvokaten, der kommer på banen i forbindelse med en eventuel erstatning til ofrene.
Kendelsen betyder, at det ikke er tilladt at offentliggøre oplysninger, der kan føre til identifikation af pigerne i en bredere kreds.
Overfaldet på de fireårige tvillingepiger skete 12. august på Rigshospitalets børnehus, Ronald McDonald Huset. Ifølge sigtelsen mod faren fik de begge livstruende skader.
Pigernes 50-årige far sårede døtrene og sig selv med en kniv og sprang efterfølgende ud ad vinduet på første sal.
Den ene af pigerne var indlagt på Rigshospitalet på grund af alvorlig sygdom. Desuden har det været fremme, at pigernes mor var klar til at forlade faren.
Fredagens kendelse om navneforbud skal sikre, at pigernes og morens navn ikke offentliggøres i forbindelse med den videre pressedækning af sagen.
Den 58-årige far er varetægtsfængslet i sagen, men nægter sig skyldig i sigtelsen for drabsforsøg.
En dommer i Københavns Byret har bestemt, at faren skal sidde varetægtsfængslet på en lukket psykiatrisk afdeling.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu