ANNONCE

Tyrkisk minister: Danmark er Breivik-agtige

10. januar 2012 20:09 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Tyrkisk minister: Danmark er Breivik-agtige
Billede mangler

Dagens dom over den kurdiske tv-kanal ROJ TV, som stadig må sende fra Danmark, fik en blandet modtagelse i Tyrkiet.
Udenrigsminister Ahmed Davutoglu havde tidligere på dagen ikke mange kommentarer til dommen, men nu har europaminister Egemen Bagis til gengæld fundet de store ord frem.
“Beslutningen truffet af domstolene i Danmark har opfordret til terrororganisation og til ‘Brevik’-agtig racistisk mentalitet,” skriver Bagis i en meddelelse til Politiken.
Han siger desuden, at Danmark nu lever side om side med en terrororganisation, skriver avisen. Han opfordrer den danske anklagemyndighed til at anke dagens dom.
“Denne afgørelse fra domstolene i Danmark er yderst uheldigt og er vanskelig at formidle. Det er selvmodsigende at acceptere, at en terrororganisation transmitterer dens propaganda, men ikke at lukke tv-kanalen. Dette er en helt uansvarlig og uforsigtig beslutning. Denne beslutning tjener terrorisme og terrororganisation,” skriver Tyrkiets europaminister i meddelelsen til avisen.
ROJ TV har været centrum for flere diplomatiske skænderier mellem Danmark og Tyrkiet. Tv-stationen er forbudt i Tyrkiet, fordi den ifølge de tyrkiske myndigheder er finansieret af den kurdiske seperatistbevægelse PKK, der står på både EU og USA’s terrorliste.
De tyrkiske myndigheder er kendt for at slå hårdt ned på medier, den ikke bryder sig om. YouTube var blokeret i over to år, og blev først åbnet igen i efteråret. Desuden er der blokeret for adgang til mere end 15.000 websites.
Over 70 journalister sidder i øjeblikket fængslet i Tyrkiet. En stor del af dem sidder indespærret, fordi myndighederne beskylder dem for at have forbindelser til PKK.
Kilde: Politiken.dk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu