Tysk advokat bliver direktør for Vatikanbanken

15. februar 2013 13:48 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tysk advokat bliver direktør for Vatikanbanken
Billede mangler

Den tyske advokat og medstifter af DC Advisory Partners GmbH er blevet valgt som ny direktør for Vatikanbanken, skriver nyhedsbureauet Reuters.

 

Posten som leder af banken har stået tom siden maj, hvor den tidligere direktør blev afsat af bestyrelsen.

I en officiel udtalelse skriver Vatikanstaten, at Freyberg kan levere en stor erfaring inden for finansiel virksomhed og regulering, og paven selv har godkendt tyskeren, som en af sine sidste større beslutninger, inden han abdicerer i slutningen af februar, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Vatikanstaten har forsøgt at forbedre sit omdømme efter en række skandaler, der blandt andet omhandlede den velhavende miniputstats finanser og hvidvaskning af penge, skriver Skynews. Pave Benedikt XVI oprettede fire år efter sin tiltrædelse et overvågningsorgan som reaktion på anklagerne. 

Overvågningsorganet skulle sørge for at banken levede op til de internationale lovregler om at modvirke hvidvaskning af penge og finansiering af terrorvirksomhed. Men to år senere snusede anti-hvidvasknings vagthunden, Moneyval, sig frem til at Vatikanet ikke levede op til, hvad der blev lovet, skriver Skynews.

Europa-parlamentet har også krævet at Vatikanstaten bliver mere gennemsigtig i sine regnskabssystemer. Vatikanbanken, som også kaldes Instituttet for Religiøse Anliggender, er en privat institution, som er ledet af en komite af kardinaler under paven. Banken har 33.400 konti og vurderes til at ligge inde med en formue på 2,6 milliarder pund, men den samlede værdi af Vatikanstaten er angiveligt noget højere.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu