Tysk minister vil forære hestelasagne til fattige

23. februar 2013 23:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Tysk minister vil forære hestelasagne til fattige
Billede mangler

Den tyske udviklingsminister Dirk Niebel støtter et forslag fra en partifælle i regeringspartiet CDU om at give de færdigretter, som er blevet trukket tilbage fra butikkerne efter fund af udeklarerede rester af hestekød, til de fattige, skriver tyske medier.

 

Det er Hartwig Fischer (CDU), der har foreslået, at de uønskede færdigretter kan foræres til hjælpeorganisationer.

»Over 800.000 mennesker i verden lider af hungersnød, og også i Tyskland er der desværre mennesker, der sidder så hårdt i det, at det er svært at finde penge til mad. Jeg synes derfor, at vi i Tyskland ikke bare kan smide gode førevarer ud,« siger Dirk Niebel til avisen Bild.

Også den evangeliske kirke i landet advarer mod at destruere fødevarer.

»Vi som kirke synes, at »smid væk-mentaliteten« i vores samfund er bekymrende. Om og hvordan man eventuelt kan fordele de pågældende madvarer må undersøges. Bare at destruere fødevarer, som kunne spises uden sundhedsrisiko, er nærmest lige så slemt som at svindle med deklarationen og kan ikke være en løsning,« siger Bernhard Felmberg fra kirken.

Socialminister Ursula von der Leyen (CDU) kalder debatten absurd.

»Om man er fattig eller rig, så vil alle vide, hvad det er, de spiser – og der kan ikke være undtagelser,« siger hun.

De Grønnes gruppeformand i Forbundsdagen, Renate Künast er enig.

»Bag Fischers absurde ide står tanken, at der findes andenrangsmennesker, når det kommer til fødevarer. Vi vil have god kvalitet til alle, siger Renate Künast.

SPD-generalsekretær Andre Nahles kræver sågar en undskyldning fra Fischer.

»Forslaget er menneskeforagteligt og uværdigt. Det er en fornærmelse af borgere med lave indkomster. Jeg forventer, at han undskylder. Fødevarerne, som muligvis indeholder forurenet hestekød, skal destrueres,« siger hun til magasinet Focus.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu