Tyskland og Frankrig køber dansk tv-julekalender

8. november 2012 19:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Tyskland og Frankrig køber dansk tv-julekalender
Billede mangler

DRs julekaldender fra 2009, ”Pagten” er solgt til både Tyskland og Frankrig – det sker efter succes med dramaserien ”Borgen”.
 
Franske og tyske tv-seere har udsigt til at skulle stifte bekendtskab med blandt andre Grundtvig, den 12-årige skoledreng Malte fra Thyregod og den ondskabsfulde isheks Iselin i måneden op til jul i år.
 
DR Internationalt Salg har netop fået solgt DR1’s familiejulekalender fra 2009, ’Pagten’, til den fransk-tyske kulturkanal Arte, der allerede går i gang med at vise to episoder hver lørdag og søndag fra den 24. november. På juleaftensdag får seerne så ikke færre end fire afsnit at slutte af på.
 
– Normalt er DRs julekalendere svære at sælge, fordi det stort set kun er i Norden, at der er tradition for at tælle ned til jul med tv-kalenderprogrammer. Ikke desto mindre er vi med ’Pagten’ ved at få lidt af et gennembrud med at sælge dem. ’Pagten’ er i forvejen også er blevet afsat til blandt andre Argentina, Estland, Island, Sverige og Norge, siger chefen for DR Internationalt Salg, Helene Aurø.
 
Hun forklarer, at Arte har købt serien i forlængelse af, at kanalen blandt andet har vist DRs dramaserie ’Borgen’.
Ser hvad der er på hylderne
– Det er et godt eksempel på, at tv-stationer også ser på, hvad DR ellers har på hylderne, når de har haft succes med at vise én af vores dramaserier. Det ser vi flere tilfælde af for øjeblikket, siger Helene Aurø.
 
’Pagten’ er skrevet af Maya Ilsøe, og den handler om den 12-årige skoledreng Malte og den jævnaldrende nissepige Lyda. Lyda er en kombination af et menneske og en nisse, og hun er netop pigen, der er nødvendig for at finde frem til ’Pagten’, hvis skjulested er beskyttet af tre magiske prøver.
 
Grundtvig spiller også en central rolle i serien, der er instrueret af Jesper W. Nielsen, og som er produceret af Katrine Vogelsang.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu