ANNONCE

Tyve stjal cykler for en million kroner

19. september 2019 18:38 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Massiv efterforskning har gjort, at tre cykeltyve nu er blevet dømt.

En alarm den 15. april 04.18 var starten på en større sag om organiseret kriminalitet, der har hærget danske cykelhandlere.

Alarmen lød i en cykelforretning på Viborgvej i Silkeborg – her havde indbrudstyve stjålet 13 dyre specialcykler, men da betjentene fra Midt- og Vestjyllands Politi kom frem, så var der ingen gerningsmænd.

Men for indbrudtyvene kunne man fristes til at tro, at de derfor var fri og ikke kunne blive fanget, men dette var langt fra tilfældet. Særlig Efterforskning Vest havde nemlig været på sporet af dem i en periode, da de var mistænkt for lignende indbrud i Randers og i Silkeborg.

Stoppet ved grænsen

Politiet havde gennem efterforskningen fundet ud af, at indbrudstyvene efter alt at dømme var fra Litauen – og at tyvene derfor ville flygte over grænsen med det samme. Og ganske rigtigt, så lykkedes det politiet at stoppe to biler klokken 06.07, altså under to timer efter tyveriet ved grænseovergangen i Sæd, der ligger nær Tønder.

I bilerne sad tre litauiske mænd på 29, 38 og 42 år og i den ene af bilerne lå alle cyklerne fra indbruddet i Silkeborg. De tre mænd blev anholdt og sigtet for de tre indbrud fra 25. februar i Randers, 25. marts i Silkeborg og nattens indbrud i Silkeborg. Efter anholdelsen blev varetægtsfængslet.

Onsdag blev der afsagt dom i sagen i Retten i Randers. Her blev den 29-årige mand dømt for alle tre indbrud og fik et år og ni måneders fængsel og blev udvist af landet for bestandig. De to andre blev dømt for to af indbruddene og fik hver især et år og fire måneders fængsel og blev begge udvist af landet med indrejseforbud i 12 år.

– Sagen er et resultat af et rigtigt godt efterforskningsarbejde på tværs af politikredsene. Jeg er tilfreds med dommen, der viser, at domstolene slår hårdt ned på indbrudskriminalitet begået af omrejsende kriminelle grupperinger, siger anklager ved Særlig Efterforskning Vest Signe Gråkjær i en pressemeddelelse.

De modtog alle tre dommen, som de skal afsone med det samme.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu