ANNONCE

To anholdt kort tid efter tyveri fra museum

25. januar 2020 10:50 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

To personer havde travlt med at komme væk fra museum.

To anholdt kort tid efter tyveri fra museum
De to mænd er mistænkt for tyveri fra Vendsyssel Kunstmuseum. Foto: Axel Søgaard.

Nordjyllands Politi har anholdt to mænd, mistænkt for et tyveri fra Vendsyssel Kunstmuseum, begået tidligere på formiddagen. Det oplyser Nordjyllands Politi til Newsbreak.dk.

Politiet blev gjort opmærksomme på tyveriet, da borgere slog alarm omkring 10.28 lørdag formiddag.

Artiklen fortsætter under videoen

Vagtchef ved Nordjyllands Politi, Karsten Højrup Kristensen, fortæller Newsbreak.dk, at borgerne havde set to personer løbe væk fra museet med to læderstole.

– De så meget indbrudstyvagtige ud, siger Karsten Højrup Kristensen til Newsbreak.dk.

Hurtig reaktion

De to personer smed de to stole ind i en sort Peugeot 206. De satte sig ind i bilen, og så kørte de ellers væk fra stedet i høj fart.

Herefter gik det stærkt. Politiet gik igang med at afhøre vidner, og de fik sporet sig frem til nummerpladen på bilen, der viste sig at tilhøre en person, der boede relativt tæt på museet.

Politiet valgte at sende en patrulje ud til adressen, og sideløbende blev bilen fundet ved en rundkørsel i nærheden af museet, og den adresse, bilen er knyttet til.

– Vi har været forbi adressen, og vi har anholdt to personer, der var i besiddelse af to stole, siger Karsten Højrup Kristensen til Newsbreak.dk.

Der er tale om to mænd fra lokalområdet. De er sigtet for tyveri, og ifølge politiet er de nu på vej til Aalborg, hvor Nordjyllands Politi har hovedsæde.

Sagen er dog ikke forbi endnu. Politiet mangler endnu at finde ud af, hvordan stolene kom fra museet og ud i bilen. Det forventer man at finde ud af mere om ved at tale med museet.

I mellemtiden udtrykker vagtchefen glæde over, at selve tyveriet næsten blev bremset, før de blev gennemført.

– Vi er meget hårdt ramt af indbrud, vi er glade for, at nogen er blevet taget på fersk gerning, siger vagtchefen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu