ANNONCE

U21-landstræner ser en fordel

10. december 2020 19:00 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Danmark indleder U21-EM med en vanskelig åbningskamp mod Frankrig. Og det er landstræneren tilfreds med.

U21-landstræner ser en fordel
Landstræner Albert Capellas førte det danske U21-landshold sikkert gennem EM-kvalifikationen med otte sejre og to uafgjort i ti kampe. Foto: Henning Bagger/Scanpix

De danske U21-talenter kommer på hårdt arbejde fra første spark, når holdet til marts er med ved EM i Ungarn og Slovenien. Efter torsdagens lodtrækning står det klart, at Danmark åbner turneringen mod gruppens topseedede hold, Frankrig, inden det gælder de på papiret mere overkommelige nationer Rusland og Island.

Men den vanskelige premierekamp er helt efter landstræner Albert Capellas’ hoved.

– Jeg har det godt med at starte mod Frankrig. Jeg mener, det er en smule bedre at møde de store hold i begyndelsen af en turnering. Men måske tænker de det samme om os, siger Albert Capellas.

Frankrigs A-landshold har længe været en gigant, men den store fodboldnation har været knapt så skræmmende på U21-niveau. Den seneste generation af spillere nåede ganske vist EM-semifinalen for to år siden. Men forinden var gået seks slutrunder, hvor det slet ikke var lykkedes Frankrig at kvalificere sig.

Ligesom landstræner Albert Capellas erklærer anfører Victor Nelsson sig godt tilfreds med gruppens udseende.

– Det ser forholdsvis fornuftigt ud i forhold til at gå videre fra gruppen. Det er et EM, og der er gode hold over hele linjen. Men vi har et godt hold. Mange dygtige og kampafgørende spillere. Vores mål er klart at gå videre fra gruppen, siger Victor Nelsson.

Skal godt fra start

Men selv om Danmark måske kan tåle at tabe til Frankrig og alligevel gå videre til kvartfinalen, er det afgørende for den danske landstræner at komme ordentligt i gang med EM.

– Det er så vigtigt at komme godt fra start. Den kamp vil vise, hvor store chancer vi har for at få en fantastisk turnering. Jeg har stor tillid til mine spillere. Jeg ved, at hvis de når deres topniveau, har vi chancer for at levere noget meget interessant, siger Albert Capellas.

Han erklærer sig generelt tilfreds med sammensætningen af den indledende gruppe, hvor Danmark skal placere sig blandt de to bedste for at avancere til kvartfinalerne.

– Alle grupper er hårde. Vi er glade for at have Island i gruppen. Det er et land, vi har et meget godt forhold til, og som vi er glade for at spille imod. Det er okay. Hvis vi vil vinde turneringen, skal vi kunne klare os mod alle. Der er ingen undskyldninger, siger Albert Capellas.

Danmark er med ved EM for fjerde gang i træk. Holdet indløste billetten til slutrunden med en forholdsvis sikker førsteplads i kvalifikationspuljen med Rumænien og Ukraine blandt modstanderne.

(Artiklen fortsætter under fakta-boksen)

Fakta

U21-EM i Fodbold 2021

Her er grupperne ved næste års U21-EM i fodbold:

* Gruppe A: Ungarn, Rumænien, Holland og Tyskland.

* Gruppe B: Slovenien, Tjekkiet, Italien og Spanien.

* Gruppe C: Island, Rusland, Danmark og Frankrig.

* Gruppe D: Schweiz, Kroatien, Portugal og England.

Gruppespillet afvikles i perioden 24.-31. marts. Knockoutfasen afvikles i perioden 31. maj-6.juni.

Kilde: Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

EM er på grund af den komprimerede fodboldsæson splittet op i to dele. Gruppefasen afvikles i slutningen af marts, mens knockoutfasen bliver spillet to måneder senere.

Spillerne skaber stemningen

Det indledende gruppespil skal altså spilles allerede til marts, hvor der i forvejen er placeret en landsholdstermin. Og spørgsmålet er, om det kommer til at gå ud over den særlige følelse, det er at deltage ved en slutrunde.

– Det bliver op til os spillere at gøre det til den rigtige EM-oplevelse. Det er jo noget specielt, at vi er nået hertil. Nu har vi nogle drømme, vi skal have indfriet, siger den danske anfører Victor Nelsson.

Han var også med i den seneste U21-generation, der var til EM i Italien i 2019. En turnering, der foregik om sommeren og var en spændende afslutning på en lang klubsæson. Nelsson er opmærksom på, at det kan blive noget anderledes at spille EM denne gang.

– Først når vi står der, ved vi, hvordan det bliver. Spillerne og trænerteamet må sammen forsøge at gøre det til noget lidt mere specielt end bare en almindelig landsholdspause. Jeg håber, det bliver med EM-stemning, som der var, sidste gang jeg var afsted, siger Victor Nelsson.

Slutter Danmark blandt de to bedste i gruppen, kan holdet rejse hjem og forberede sig på knockoutfasen, der skal spilles sidst i maj.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu