ANNONCE

Uanset dom kan Breivik ende bag tremmer

22. august 2012 13:31 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Uanset dom kan Breivik ende bag tremmer
Billede mangler

Selv om Anders Behring Breivik bliver dømt til anbringelse på et psykiatrisk hospital, når dommen om terrordrabene på Utøya og i Oslo afsiges fredag, kan han hurtigt havne i fængsel igen.
Det giver en yderst sjælden anvendt paragraf i norsk lov mulighed for.
Paragraffen indebærer, at hvis den terrorsigtede Breivik dømmes til anbringelse på et psykiatrisk hospital, kan han undersøges af psykiatere, der skal vurdere hans nuværende tilstand.
Bedømmer de ham til ikke længere at være psykotisk, kan han overføres til en anstalt under kriminalforsorgen, altså i fængsel.
En forudsætning er, at der fortsat er alvorlig fare for en “gentagelse af strafbare forhold”.
Avisen VG skriver, at centralt placerede kilder i den norske kriminalforsorg og sundhedsvæsnet mener, at netop denne paragraf er “højaktuel” i sagen mod Anders Behring Breivik.
Kilder siger, at både kriminalforsorgen og Oslo Universitetssykehus forbereder sig på denne mulighed.
Paragraffen om, at “en person, som er dømt til behandling, bliver overført til fængsel”, er kun blevet anvendt en gang, siden den trådte i kraft for 10 år siden.
Det skete i fjor, da en 56 år gammel mand blev overført til et fængsel efter en dom til anbringelse på psykiatrisk behandling.
Anders Behring Breivik står anklaget for at have dræbt 77 mennesker ved terroraktionen den 22. juli i fjor i regeringskvarteret i Oslo og på øen Utøya.
Kilde: NTB

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu