ANNONCE

Ubådkaptajnens hustru frygter det værste

23. april 2021 11:02 | Af: Claus Jessen, cj@newsbreak.dk

Magnetisk objekt fundet - måske den forsvundne indonesiske ubåd

Se flere fotos i billedgalleriet herover

Mens eftersøgningen af den forsvundne indonesiske u-båd fortsætter med uformindsket kraft, lever familierne til de 53 mand om bord i en grufuld uvished.

Nu fortæller hustruen til kaptajnen på KRI Naggala-402, Berda Asmara, til den indonesiske avis Tribunnews.com, at hendes mand havde fortalt hende, at der var en risiko ved at arbejde i en u-båd.

– Da han begyndte at arbejde på undervandsbåden, fortalte han mig om farerne ved jobbet. Han viste mig billederne af den savnede russiske ubåd (Kursk, red.). Så uanset om du vil eller ikke vil, og uanset om du er klar eller ikke er det, så bliver du nødt til at være parat, siger den ulykkelige hustru til avisen.

Ilten ved at slippe op

Den 39-årige chef på ubåden Guntur Ari Prasetyo forsvandt tidligt onsdag morgen med sit mandskab under en øvelse med affyring af skarpe torpedoer.

Flere lande er ilet til stedet omkring 100 kilometer nord for ferieøen Bali for at bistå med eftersøgning og et eventuelt redningsarbejde.

Ilten ombord forventes at slippe op omkring klokken 21 i aften dansk tid.

Magnetisk objekt fundet

I følge nyhedsbureauet AP er der blevet fundet et interessant objekt, som muligvis kan være den forsvundne undervandsbåd.

– Vi har fundet et objekt med en høj magnetisk udstråling på mellem 50 og 100 meters dybde. Objektet flyder, siger Yudo Margono, der er stabschef for den indonesiske marine.

Det er uklart, om det det vil være muligt at bjærge mandskabet i live, selv om ubåden findes, før ilten slipper op.

Bed for mig

USA har allerede meddelt, at man vil sende udstyr ind, som kan hjælpe med at finde undervandsbåden.

Imens sidder Berda Asmara og beder til, at hun kommer til at se sin mand igen.

Om sin sidste samtale med ægtemanden fortæller den bekymrede kvinde:

– Vi havde en video-samtale. Han fortalte, at han skulle ud at sejle, og han bad mig bede for ham. Jeg håber bare, at han vil blive fundet i live.

Se flere fotos i billedgalleriet over denne artikel

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu