ANNONCE

Ubåds-sagen: Nu går dykkere målrettet efter dette

25. oktober 2017 12:58 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Nu sendes dykkerne igen i vandet. Denne gang med et helt specielt formål.

Kim Walls to arme mangler stadig i puslespillet i den makabre ubåds-sag. Men det er ikke det hele. Derfor sendes dykkere nu igen ned i Øresunds kolde vand for at lede.

Her vil de, udover de manglende lemmer, lede efter Kim Walls og Peter Madsens mobiltelefoner.

Det har i den forbindelse ikke været muligt for Newsbreak.dk at få kontakt til drabschef Jens Møller, men overfor TV 2 bekræfter han de nye dykninger.

– Vi har ikke opgivet at finde Kim Walls arme og eventuelt andre ting, og vi vil fortsætte med at dykke i denne uge, når vejret er til det, siger Jens Møller.

De manglende mobiltelefoner hører under ‘andre ting’, bekræfter han også.

Forsvandt i august

Natten til fredag 11. august bliver Kim Wall meldt savnet. Forinden var hun sejlet ud med Peter Madsen og hans ubåd Nautilus.

Lørdag 12. august bliver Peter Madsen varetægtsfængslet.

Mandag 21. august bliver den første del af Kim Walls lig fundet på Amager.

6. oktober dukkede Kim Walls hoved, ben og tøj så op – fordelt i plastikposer.

Peter Madsen nægter stadig at have dræbt Kim Wall, men fastholder, hun døde som følge af en ulykke, hvor hun fik en luge i hovedet.

Københavns Politi har dog tidligere fortalt, at der ingen tvivl er om, at liget bevidst er blevet parteret.

Fakta

Her er Peter Madsens forklaring i hovedtræk

Peter Madsen afgav tirsdag en forklaring i byretten, der dels var en bekræftelse af den forklaring, han afgav i grundlovsforhøret 12. august, og dels var svar på anklagerens og forsvarerens spørgsmål.

Her er den sigtedes udlægning i hovedtræk:

* Efter at have været neddykket klatrer Peter Madsen op i tårnet med Kim Wall efter sig, da de igen kommer op fra dybet. Han glider på det glatte dæk og mister grebet om den 70 kilo tunge luge, der rammer Kim Wall og dræber hende.

* Der har intet seksuelt været mellem dem, men han har dyrket sex med andre kvinder på ubåden og eksperimenterer gerne med sadomasochisme.

* Peter Madsen binder et reb og en nylonstrop om liget af Kim Wall og trækker det op gennem lugen. I den forbindelse ryger hendes strømpebukser og trusser af.

* Han smider liget overbord. Liget er intakt, da han smider det overbord. Han har ikke parteret hende. En manglende sav var slet ikke om bord på ubåden.

* Efter Kim Walls død sover han et par timer i ubåden, mens liget stadig er om bord. Han smider sin telefon i havet, fordi han “ikke skulle bruge den mere”.

* Han overvejer selvmord, fordi hans “sindssyge projekter” har kostet et menneskeliv. Han opgiver dog idéen og sænker bevidst ubåden ved at åbne en ventil.

* Da han kommer i land lyver han om at have sat Wall af på Refshaleøen, fordi han “ikke var klar til at møde realiteten”.

Det faktum, at det også har været pakket i flere plastikposer – i hvilke, der var lagt metal for at holde dem nede – taler også umiddelbart mod den forklaring.

Peter Madsen er indtil videre varetægtsfængslet til 31. oktober.

Fakta

Ubåds-sagen: Fra 10. august til 6. oktober

* Torsdag 10. august klokken 19 tager Peter Madsen og den svenske journalist Kim Wall afsted sammen i den hjemmebyggede ubåd “UC3 Nautilus”. De stævner ud fra Refshaleøen i København.

* Natten til fredag melder Kim Walls kæreste hende savnet. Wall er ikke kommet hjem fra ubådsturen, der burde være endt sent torsdag aften.

* Fredag 11. august finder man efter lang tids eftersøgning “UC3 Nautilus” i Køge Bugt. Ubåden begynder at synke, og Peter Madsen bliver reddet i land. Han siger, at ubåden gik ned efter en fejl i den ene ballasttank.

Politiet oplyser, at Madsen skulle have forklaret, at Kim Wall blev sat i land på Refshaleøen.

* Lørdag 12. august bliver Peter Madsen varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

* Natten til søndag får man ubåden bragt på land, og undersøgelserne af ubåden begynder. Københavns Politi siger, at ubåden sank som følge af en bevidst handling. Politiet melder ud, at de formoder, at Kim Wall er død.

* Mandag 21. august oplyser politiet, at Peter Madsen har forklaret, at Kim Wall døde om bord på ubåden som følge af en ulykke. Han har efterfølgende skaffet sig af med liget i Køge Bugt.

Om eftermiddagen anmelder en cyklist fundet af et kvindelig i vandet ved Vestamager. Ud på aftenen bekræfter politiet, at der er fundet en torso uden hoved, arme og ben. Identiteten kan ikke umiddelbart fastslås.

* Tirsdag 22. august oplyser politiet, at arme, hoved og ben er blevet fjernet ved en “bevidst afskæring”. Politiet oplyser dagen efter, at dna-profilen matcher Kim Wall.

Politiet fortæller også, at blodspor fra ubåden matcher dna fra torsoen.

* Torsdag 24. august er Peter Madsen på ny til afhøring hos politiet. Her bliver han sigtet for usømmelig behandling af lig. Han nægter sig skyldig.

* Tirsdag 5. september afgiver Peter Madsen forklaring i byretten og bliver varetægtsfængslet i fire uger.

* Tirsdag 3. oktober fremlægger anklagemyndigheden nye beviser i sagen efter at have undersøgt Peter Madsens computer. Han bliver varetægtsfængslet i yderligere fire uger.

* Fredag 6. oktober gør dykkere et fund i Køge Bugt, som “formentligt” er relateret til sagen.

Kilder: Københavns Politi og Ritzau.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu