UCI-boss: Armstrong-sag skader ikke cykelsporten

13. marts 2013 15:07 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
UCI-boss: Armstrong-sag skader ikke cykelsporten
Billede mangler

– Vi er kommet videre efter den sag. Den var på ingen måde et slag for cykelsporten, og jeg kan ikke se, at sagen har haft en negativ effekt på sporten, siger UCI-bossen til cyclingnews.com.

– Sporten lever videre, selvom et individ bliver taget for at bruge doping. Og jeg tror ikke, at problematikken afskrækker unge cykelryttere fra at blive en del af sporten. De skal bare kigge på nutidens ikoner. Der findes også i dag mange fantastiske atleter – Mark Cavendish. Bradley Wigging – som kan være de unges rollemodeller, fortsætter McQuaid.

UCI-præsidenten mener ikke, anti doping-myndighederne havde en reel chance for at afsløre Lance Armstrong og de andre dopingsyndere, der har tilstået systematisk doping i 00erne, og derfor vurderer belgieren ikke, at cykelsporten i dag er svækket af de mange dopingafsløringer, der er kommet frem i den seneste tid.

– Armstrong-problematikken er noget, der ligger 10-15 år tilbage. De metoder, der blev brugt for 15 år siden, var ikke til at spore. Det var en svær tid for os. Nu er vi med fremme og udvikler os dag for dag på det område. UCI er det eneste sportslige forbund i verden, som eksempelvis har et idiotsikkert program, når det gælder biologiske pas. Så vores kontrolprogram inden for doping er nu udviklet til at kontrollere de trusler, der måtte være, siger Pat McQuaid.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu