UCI’s løfte: Ét hold SKAL væk

15. februar 2013 15:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
UCI's løfte: Ét hold SKAL væk
Billede mangler

Fredag faldt dommen over det russiske cykelhold Katusha, der af den internationale sportsdomstol, CAS, er blevet tildelt den World Tour-licens, som UCI’s licenskommission i første omgang ikke tildelte dem.

 

Men med Katusha på listen er der pludselig uddelt en World Tour-licens for meget, for der er nu 19 hold med tourlicens i modsætning til de 18, som UCI’s eget reglement foreskriver, at der skal være. Og så er det, at spørgsmålet rejser sig: Hvad har UCI tænkt sig at gøre ved det?

UCI har i en pressemeddelelse fredag skrevet, at der skal findes en løsning de kommende dage, men at de for nuværende ikke har yderligere kommentarer. Men skal deres tidligere udmeldinger stå til troende, så har UCI ikke tænkt sig at vælge den nemmere løsning og omgå egne regler ved at lade alle 19 hold beholde deres licens. UCI har tidligere udtalt til road.cc, at hvis Katusha vandt ved CAS, så ville UCI genoverveje flere af de ansøgninger fra de hold, der allerede er tildelt en World Tour-licens, for der kan kun være 18 hold. Og i den pulje er Team Saxo-Tinkoff, hvis manglende sportslige resultater i 2012 lod så meget tilbage at ønske, at de var en af de absolutte favoritter til at blive fravalgt til World Tour’en.

De cykelhold, der har en licens, er sikret deltagelse i blandt andet de tre store tours, Giro d’Italia, Tour de France og Vuelta Espana, og netop derfor er der så meget på spil for de hold, der med dagens afgørelse fra CAS risikerer at miste den.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu