Alt du skal vide om ATP: Sådan får du adgang til ydelsen

11. august 2018 18:09 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Hvad er ATP, og hvordan får man det udbetalt? Her kan du få svar på de hyppigste spørgsmål om ATP.

Hvis du på et tidspunkt i dit arbejdsliv har været lønmodtager, har du højst sandsynligt ret til udbetaling af ATP – eller Arbejdsmarkedets Tillægspension, som forkortelsen står for.

Hvis du er berettiget til ATP, kommer den ekstra ydelse helt automatisk, når du når den pensionsalder, der gælder for dig ifølge ÆldreSagen.

Man modtager et brev cirka tre måneder, før man når pensionsalderen, og der oplyses det, hvornår man får den første rate udbetalt, og hvor meget man får udbetalt.

Ifølge borger.dk kan udbetaling af ATP både ske månedligt – men også som et engangsbeløb alt afhængigt af beløbets størrelse.

Den maksimale årlige pension for personer, der begynder udbetalingen ved 65 år, vil være 23.500 kroner ifølge ÆldreSagen.

Udbetaling af ATP: Derfor får du et mindre beløb

Hvis du allerede modtager ATP og undrer dig over, at du ikke får lige så høj en sats, som beskrevet ovenfor, så er der også hjælp at hente.

Ifølge borger.dk kan der nemlig være flere forskellige grunde til, at du ikke får det højeste beløb ved udbetaling af ATP.

Du kan se de hyppigste grunde i galleriet ovenfor.

Fakta

Hvad er ATP?

Alle lønmodtagere indbetaler til ATP – Arbejdsmarkedets Tillægspension. Personer, der får sociale ydelser, for eksempel. førtidspension, kan vælge at indbetale til ATP.

Du kan få udbetalt din ATP, når du er 65 år – aldersgrænsen hæves gradvis for personer, der er født efter 1953 og følger folkepensionsalderen.

ATP udbetales, indtil du dør og beskattes som personlig indkomst.

Kilde: Forsikring og Pension

Fakta

Her får vi penge fra det offentlige

Vi har her samlet en opgørelse over de mest gængse udbetalinger fra det offentlige til borgere.

Alle udbetalinger fra det offentlige bliver overført til den enkelte borgers NemKonto.

Du kan se mere om de enkelte ydelser, hvem der kan modtage dem og hvornår de bliver udbetalt, ved at trykke på de enkelte typer:

Udbetaling af ATP
Udbetaling af Boligstøtte – Boligsikring
Barselsdagpenge
Begravelseshjælp
Børnepenge (Børne- og Ungeydelse)
Dagpengesats
Efterløn – hvornår kan jeg gå på efterløn
Fleksydelse
Førtidspension udbetales
Udbetaling af Folkepension
Folkepensionens grundbeløb
Feriepenge

Kontanthjælp
Ledighedsydelse
Lønudbetaling
Penge tilbage i skat
Revalidering
Ressourceforløbsydelse
Sygedagpenge
Udbetaling af SU
Uddannelseshjælp
Ældrecheck

NemKonto er det fælles offentlige udbetalingssystem. Alle udbetalinger fra det offentlige bliver overført til din NemKonto. Din NemKonto er en helt almindelig bankkonto, som du har i forvejen. Mange bruger deres lønkonto som NemKonto.

NemKonto-systemet betyder, at de offentlige myndigheder udbetaler til din konto via dit CPR-nummer. NemKonto-systemet er dermed en database, som kobler dit CPR-nummer med den bankkonto, som du har valgt som din NemKonto.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu