ANNONCE

Udbrud på vej: Frygtet sygdom i fremtog

4. februar 2019 19:48 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Stor aktivitet i hovedstaden.

Mange borgere i Region Hovedstaden har de seneste dage haft behov for 1813 og lægelig hjælp på grund af influenza. Det bekræfter overlæge Asmus Thun Bisgaard fra 1813, der fortæller, at der er ekstra travlt ved telefonerne.

– Vi kan se, at der er en stigning inden for de seneste dage. Det betyder, at både børn og voksne kan blive syge. Vi kan ikke bekræfte, at der er udbrud endnu, men det er på vej, siger han til TV2 Lorry.

Overlæge Asmus Thun Bisgaard fortæller, at der har været en fordobling af patienter, der ringer ind med influenza-symptomer. Der er dog ikke tale om, at vaccinen i år ikke har virket.

– Det ser ud som, at vaccinen dækker den type af virus, der er kommet. Så dem der er vaccineret skulle være beskyttet i modsætning til sidste år, siger han.

Bliv hjemme

Han opfordrer dog stadig alle, der har nogle symptomer, til at at holde sig hjemme i sengen.

– Man gør både børnehaven og sine kollegaer en tjeneste ved at holde sig hjemme.

Derudover anbefaler han, at man får masser af væske og får feberen ned med smertestillende medicin. Især gravide i andet og tredje trimester skal reagere og tage til lægen, hvis de får influenza-symptomer:

– De kan blive ramt endnu hårdere, siger overlæge Asmus Thun Bisgaard.

Derudover skal alle generelt være opmærksomme på, om sygdommen vender tilbage.

– Hvis man bliver syg igen, efter at have været rask, er det tegn på, at der er kommet en sekundær infektion, som kræver anitbiotika.

Ifølge overlægen var den sidste influenza-epidemi i februar 2018.

Sådan ser det ud generelt

Hver uge i influenzasæsonen opdaterer Statens Serum Institut (SSI) tallene for influenza-smitte i Danmark. Det sker i nyhedsbrevet Influenza-nyt.

I seneste udgave fra 31. januar fremgår det, at der i løbet af uge fire blev testet i alt 2821 personer for influenza, og heraf var 808 positive for influenza A og 1 positiv for influenza B.

Siden sæsonen begyndte i uge 40 har der i alt været 972 personer indlagt på hospital med influenza. Af dem har 50 modtaget såkaldt intensiv behandling.

Glædeligvis er der ikke registreret dødsfald relateret til influenza. I hvert fald ikke af personer indlagt på hospital.

Overordnet set er antallet af influenza-smittede til og med uge fire lavt, skriver SSI.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu