ANNONCE

Uddeler ligposer i takt med flere coronadøde

16. december 2020 07:43 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Californiske storbyer må forberede sig på en stigning i antallet af coronarelaterede dødsfald, siger guvernør.

Uddeler ligposer i takt med flere coronadøde
Siden pandemiens begyndelse er flere end 1,6 millioner coronatilfælde blevet bekræftet i Californien, mens 21.290 dødsfald relaterer sig til virusset. Foto: Lucy Nicholson/Reuters

Californien er i gang med at distribuere 5000 ligposer og 60 frysetrailere, der skal bruges som mobile lighuse, til de hårdt ramte byer Los Angeles og San Diego.

Foranstaltningerne bliver gennemført i forventning om en stigning i antallet af coronarelaterede dødsfald.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Antallet af hospitalsindlæggelser er fordoblet siden i sommer, og delstatens hospitaler er tæt på at blive overbelastet af patienter.

På få måneder er det gennemsnitlige daglige antal dødsfald mangedoblet, fortalte Californiens guvernør, Gavin Newsom, tirsdag.

Stigningen tvinger delstaten til at søge efter ledig kapacitet og sundhedspersonale.

I Orange County er der planer om at sende store telte til fire hospitaler for at rumme de mange patienter.

Amtet med tre millioner indbyggere har oplevet en kraftig stigning i antallet af coronasmittede, hvilket gør amtets sundhedschef, Clayton Chau, nervøs.

Han beder alle indbyggere om at undgå at samles med andre uden for hustanden.

– Jeg har aldrig før været så bange for jul og nytår som nu. Jeg kan ikke forestille mig, hvordan det bliver efter ferien, hvis folk ikke lytter til anbefalingerne, siger Chau til AP.

USA’s mest folkerige delstat er også den stat, hvor flest smittede er blevet registreret.

Siden pandemiens begyndelse er flere end 1,6 millioner coronatilfælde blevet bekræftet i Californien, mens 21.290 dødsfald relaterer sig til virusset.

Antallet af daglige dødsfald er steget fra omkring 40 for en måned siden til omkring 160. Omkring 32.500 nye smittede i Californien bliver i gennemsnit opdaget om dagen.

– Vi er midt i den allerværste periode, sagde Gavin Newsom tirsdag ifølge AP.

For knap to uger siden gav Newson ordre om, at der skulle indføres nye tiltag i de regioner, hvor smittetallene er værst og hvor hospitalerne er under størst pres. Her blev 23 millioner indbyggere bedt om at blive hjemme.

Danmark

Tirsdag var der registreret yderligere 2992 smittede med covid-19 i Danmark på et døgn.

Det er blot anden gang de seneste seks dage, at der er registreret færre end 3000 nye smittede i Danmark.

Yderligere 102 coronasmittede er blevet indlagt på de danske hospitaler det seneste døgn. Antallet af indlagte stiger dog blot med 10 til 439. Det skyldes, at der også er sket udskrivelser.

Af de indlagte ligger 68 på intensivafdelinger, og 39 er tilkoblet en respirator. Mandag var tallene henholdsvis 61 og 34.

Coronavirus i Danmark

Sygdommen kom officielt til Danmark den 27. februar 2020. Jakob Tage Ramlyng, ansat ved TV2, fik æren af at være den første person, der officielt blev ramt af coronavirus covid-19 (tidligere 2019-nCoV), og han blev den 5. marts også den førte dansker, der officielt slap af med sygdommen igen.

Hvor mange er smittet med coronavirus

Antallet af smittede og karantæneramte i Danmark opdateres løbende hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Johns Hopkins University overvåger desuden sygdommen på verdensplan, og på universitets hjemmeside kan man følge sygdommen “live,” om man så må sige.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu