ANNONCE

Ude for en alvorlig ulykke: Delal vil finde Allan

21. august 2020 21:00 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

26-årige Delal Alternay var ude for en alvorlig ulykke på motorvejen. Nu leder hun efter Allan, der hjalp hende.

Ude for en alvorlig ulykke: Delal vil finde Allan
26-årige Delal Alternay var ude for en alvorlig ulykke 11. august. Nu leder hun efter Allan, der hjalp hende. Foto: Privat

Natten til den 11. august 2020 muligvis omkring klokken 00.30 var Delal Alternay og hendes to søskende ude for en alvorlig ulykke.

– Det er et mirakel, at vi stadig er her, siger den 26-årige til Newsbreak.dk.

Det er ikke alle detaljer søskendetrioen husker. Men én ting står klart i hukommelsen, og det er den mand, der hele tiden havde et øje på Delal Alternay og hendes to søskende.

Hun håber nu på at finde frem til manden, hun kan huske hedder Allan.

Vågnet op til kald

Delal Alternay havde besluttet, at hun og lillebroren tog en tur til København sammen med deres storesøster, som skulle til hovedstaden for at lave musik. Imens ville hun og lillebroren tage på shoppingtur og i Tivoli.

Da de tre søskende på hjemturen fra København var nået til Storebæltsbroen, tog Delal Alternay sin sele af, fordi hun grundet en arbejdsskade havde brug for at bevæge sig.

Derefter lagde hun sig til at sove på bagsæderne.

– Som jeg husker det, er det som om, vi er i vand, og så kommer der nogle sten, forklarer hun og fortsætter:

– Jeg var helt væk. Jeg kan huske, at der bliver kaldt mit navn, da de åbner døren ind til bilen.

Men det er langt fra det hele, Delal Alternay husker fra ulykken, der skete i nærheden af Vejle på Østjyske Motorvej.

Hendes 27-årige søster, der kørte bilen, har forklaret det som om, hun gik i sort og pludselig ramte de ind i en lastbil.

Delal Alternay uddyber, at der vist nok var to lastbiler og en bil, der var involveret i ulykken, og at den bil de kørte i stoppede ude midt på motorvejen.

Præcis hvad der skete ved ulykken er politiet ifølge Delal Alternay ved at undersøge nærmere.

Husker alle Allan

Da Delal Alternay er blevet hjulpet ud af bilen, er der én ting, der er vigtig for hende.

– Jeg kan huske, at jeg siger: ‘Hvor er min mobil og hvor er min taske?’ Hvorfor jeg siger det, ved jeg ikke, fortæller hun.

På mobilen er der flere opkald fra hendes mor, der undrer sig over, hvorfor det har taget så lang tid for de tre søskende at komme hjem til Horsens, hvor forældrene bor.

Ved ulykkesstedet husker den 26-årige dog også flere ting. Særligt er det manden Allan, hun husker.

– Så var der jo ham her Allan. Han havde styr på det hele. Han havde et øje på alle tre søskende. Vi kan allesammen huske ham. Han var bare så rar og havde en rar stemme, siger Delal Alternay.

Hun uddyber, at det var Allan, der sørgede for, at hun lagde sig ned og holdt kroppen – og i særdeleshed hovedet i ro – ligesom at han sørgede for, hun åbnede øjnene, når de lukkede i.

Det var også ham, der beroligede hende, da hun mærkede, at hendes ene fortand var flækket, mens der også stod blod ud af ansigtet på hende fra hendes flækket læbe.

Delal Alternay mener, at Allan var en tilfældigt forbipasserende, for hun husker, at der blev spurgt ind til hans evner.

– Han var måske en forbipasserende, for ambulancefolkene spurgte, om han var i faget, og det svarede han nej til. Sådan som jeg husker det, siger hun.

Brækket ryggen tre steder

Delal Alternay er den første af de tre søskende, der bliver kørt på hospitalet.

– Jeg blev som akutpatient kørt til Kolding (Kolding Sygehus red.). Så blev min søster hentet og til sidst min lillebror, forklarer hun.

Hendes 17-årige lillebror, der sad på passagersædet, fik kun skrammer og lidt ondt i ryggen, mens hendes 27-årige storesøster har brækket flere ribben.

For Delal Alternay så det også slemt ud.

– Jeg har brækket ryggen tre steder, og lægerne vil ikke operere mig, fordi de er bange for, jeg mister førligheden, siger den 26-årige.

Foruden de mange smerter i ryg- og brystregionen og den høje dosis medicin mod dem, for slet ikke at tale om de mindre skavanker som en flækket fortand og læbe, bærer Delal Alternay en halskrave, fordi hun slet ikke må bevæge hovedet. Den skal hun have på fire til fem måneder endnu.

Hun er flyttet fra Aalborg og hjem til forældre i Horsens, fordi hun skal være under opsyn. Her bor hendes søster også, da hun også har brug for hjælp.

– Det er en stor mundfuld for mine forældre, siger hun.

Derudover får Delal Alternay besøg af to sygeplejersker to gange i døgnet, ligesom hun også får yderligere hjælp fra hjemmeplejen.

Udsigterne kender den 26-årige ikke helt endnu.

– Jeg ved ikke om, jeg får varige mén af det, forklarer hun.

Vil sige tak

Årsagen til, at Delal Alternay gerne vil finde Allan er for at sige tak.

– Mine forældre har en restaurant i Brande, og de har sagt, at han bare skal komme forbi. Jeg vil meget gerne give ham en middag som tak, siger hun.

Hun husker ikke alle detaljer om Allan, men lidt er der at gå ud fra.

– Han var ikke tyk, men han var heller ikke tynd, forklarer hun og fortsætter:

– Jeg husker det som om, han ikke havde så meget hår på sit hoved. Måske karseklippet. Han var i hvert fald ikke skaldet.

Delal Alternay har også efterlyst Allan på Facebook, hvor det er delt i flæng.

– Han er ikke dukket op endnu, men jeg håber, at jeg finder ham, for jeg vil gerne sige tak. Det kan jo også være, at han har undret sig over, hvad der skete med de tre søskende ved den ulykke, siger hun.

Skulle Allan læse dette eller en af efterlysningerne på Facebook, må han meget gerne tage kontakt til hende på Facebook, lyder det fra hende.

Er det ikke muligt for Allan, vil Newsbreak.dk gerne hjælpe med at formidle kontakt til Delal Alternay.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu