Udenlandsk kvinde i USA ringede til politiet – så skød de hende

17. juli 2017 20:59 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Amerikansk politi har skudt og dræbt en kvinde i byen Minneapolis.

Udenlandsk kvinde i USA ringede til politiet - så skød de hende
Der er ikke pæne ord fra en dræbt kvindes søn. Hun blev lørdag skudt af politiet i Minneapolis. Foto: Eric Miller/Scanpix.

En australsk kvinde er blevet skuddet og dræbt af politiet i Minneapolis, efter hun foretog et alarmopkald. Det skriver BBC.

The Minnesota Department of Public Safety (BCA) oplyser, at politiet reagerede på et opkald om et muligt overfald. På et tidspunkt affyrede en betjent sit våben og dermed ramte han kvinden.

BCA efterforsker nu episoden, der skete lørdag. BCA oplyser endvidere, at betjentens ‘body-cam’ ikke var tændt under episoden.

Kvinden er endnu ikke blevet officielt identificeret, omend alt tyder på, det drejer sig om 40-årige Justine Damond.

I hvert fald har Justine Damonds søn lagt en video op på Facebook, hvor han fortæller, om sin mor og selve episoden.

– Jeg ved, at hun hørte en lyd i gyden og ringede efter politiet, siger sønnen blandt andet i videoen, inden han i utvetydige vendinger fortæller, hvad han synes om både USA og det amerikanske politi.

– Jeg har mistet min bedste ven, siger han videre.

Boede i USA

Ifølge australske medier boede den 40-årige kvinde i Minneapolis med sin forlovede. Hun ringede 911 for at indgive en anmeldelse om larm i nærheden af sin bopæl, da hun altså blev skudt.

Betsy Hodges, Minneapolis’ borgmester, oplyser i en udtalelse, at hun er meget berørt af sagen.

Amerikansk politi her i en årrække skudt og dræbt flere civile – noget, der har givet anledning til stor kritik og bekymring.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu