Udenrigsministeriet advarer danskere: Forlad Gambia nu

18. januar 2017 19:28 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Kaotiske scener har udspillet sig i Gambias lufthavne onsdag, hvor først briter har stormet til for at forlade landet. Nu advarer også det danske udenrigsministerium.

Udenrigsministeriets Borgerservice meddeler via sin Twitter-profil, at alle danskere, der opholder sig i det afrikanske land Gambia, bør vende hjem så hurtigt, det overhovedet er muligt.

Opfordringen lyder på at kontakte rejseselskaber og anmode om at få et tidligere fly ud af landet. Tidligere onsdag gjorde det britiske udenrigsministerium det samme, og det har skabt kaotiske tilstande i lufthavnene, skriver The Guardian blandt andet.

Kun tungtvejende årsager til at blive bør holde danskere i Gambia.

Grunden er, at der er kommet en forværring af sikkerheden i Gambia, hvor landets præsident, Yahya Jammeh tirsdag erklærede undtagelsestilstand. Det skriver Udenrigsministeriets Borgerservice på sin hjemmeside.

Magtgal

Præsidenten har siddet på magten i landet i 22 år, men tabte ved det seneste valg. Siden har Jammeh kæmpet med næb og klør for at holde fast på sin magt.

Ved midnat natten mellem onsdag og torsdag er det meningen, at den kommende præsident Adama Barrow skal tage over. Frygten for voldelige sammenstød har fået utallige mennesker til at flygte fra Gambia og ikke mindst landets hovedstad Banjul. Adama Barrow opholder sig i nabolandet Senegal, men hans plan er at gøre krav på embedet.

Samtidig er senegalesiske styrker klar til at rykke ind i Gambia, hvis ikke Jammeh forlader sin post efter sit valgnederlag i december, fortæller en talsmand for Senegals hær til nyhedsbureauet Reuters.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu