Udenrigsministeriet fraråder ikke rejser til Egypten

28. januar 2013 08:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Udenrigsministeriet fraråder ikke rejser til Egypten
Billede mangler

Selvom Udenrigsministeriets Borgerservice ikke fraråder rejser til Egypten, anbefales det, at man holder sig væk fra de tre byer, præsident Morsi har erklæret undtagelsestilstand i.

 

– Bortset fra de tre byer, hvor der er undtagelsestilstand, er det sikkert at tage til Egypten. Vi fraråder ikke rejser derned, men de tre byer skal man holde sig fra, lyder det.

Rejsevejledningen er heller ikke blevet ændret.

Søndag aften erklærede præsident Morsi en måneds undtagelsestilstand i de tre byer langs Suez-kanalen på grund af voldsomme uroligheder, hvor over 40 personer er blevet dræbt i løbet af de seneste fire dage i demonstrationer mod styret.

Udover undtagelsestilstand har præsidenten også indført et udgangsforbud.

– Den danske ambassade rapporterer løbende til os, og vi får meldinger om, at der er stille og roligt de steder, hvor der er danske turister. Det er hovedsagligt Sharm el-Sheikh og Hurghada, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice.

Mindst 33 er blevet dræbt i løbet af weekenden i Port Said, efter retten dømte 21 lokale for vold efter en fodboldkamp sidste år, hvor 74 mennesker mistede livet. Dommen førte til optøjer, som hurtigt spredte sig til resten af Egypten, hvor utilfredsheden med præsidenten er stor.

I hovedstaden Cairo stødte vrede demonstranter sammen med sikkerhedsstyrker tæt på Tahrir-pladsen i weekenden.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu