Udenrigsministeriet: Ingen fare for danskere i Sydkorea

9. april 2013 12:28 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Udenrigsministeriet: Ingen fare for danskere i Sydkorea
Billede mangler

NORDKOREA: Nordkorea advarede tirsdag udlændinge, som befinder sig i Sydkorea samt udenlandske virksomheder og organisationer om at gøre sig klar til at evakuere landet, skriver flere nyhedsbureauer. Udenrigsministeriets Borgerservice har på nuværende tidspunkt kendskab til 198 danskere i Sydkorea, men vurderer ikke, at det er nødvendigt at efterleve Nordkoreas opfordring om evakuering fra nabolandet.

 

»Der vurderes ikke at være nogen risiko eller fare for danske statsborgere, der opholder sig – eller planlægger et besøg – i Sydkorea,« lyder det i en erklæring fra Borgerservice.

»Ambassaden informerer via sin hjemmeside og Facebook om situationen på den koreanske halvø, og ambassaden og Udenrigsministeriet følger udviklingen nøje. Danske statsborgere, der opholder sig – eller planlægger et besøg – i Sydkorea, opfordres til løbende at holde sig orienteret om situationens udvikling,« uddyber Borgerservice.

Udenrigsministeriet henviser desuden til, at man kigger på rejsevejledninger på ministeriets hjemmeside og opfordrer også rejsende til at følge situationen via lokale og internationale medier.

Der er på nuværende tidspunkt ikke lagt en specifik rejsevejledning til Nordkorea på Udenrigsministeriets hjemmeside, men rejser til landet mod nord på den koreanske halvø, som i øjeblikket advarer om en forestående krig og opfordrer til evakuering, frarådes imidlertid af de fleste lande i EU.

»Det fremgår af vejledningerne, at de fleste EU-lande fraråder ikke-nødvendige rejser til Nordkorea, blandt andet på grund af uvisheden omkring mulighederne for at yde konsulær bistand i den nuværende situation,« lyder meldingen fra Borgerservice, der anbefaler, at danskere registrerer sig på den såkaldte danskerliste, der giver ambassaden og Udenrigsministeriet mulighed for at kontakte statsborgere i en eventuel krisesituation.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu